Poljoprivrednica koja uzgaja svoju sretnu hranu po biodinamičkim principima. Edukatorica koja održava radionice kuhanja zdrave i prirodne hrane te prirodnog vrtlarenja. Doktorandica Filozofskog fakulteta u Rijeci koja upravo piše disertaciju na temu filozofije hrane.
Autor/ica
Ana Smokrović
Napisala/o je...
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Recenzije
"Bio vrt" Marie Luise Kreuter: pravi naslov za početak "zelene" pustolovine
Zeleni ritam nas obuzima ovog proljeća, a Ana Smokrović (da, to je ONA iz Aninog povrća) bira knjige koje joj pomažu u zelenom životu i radu sa zemljom.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Kako moji pomidori doživljavaju svijet iliti o knjizi "Što biljke znaju: čudesno putovanje u osjetilni svijet biljaka"
Ana Smokrović, poznatija kao Anino povrće, vodi nas kroz teze intrigantne knjige.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Jesensko vrtlarenje na Kvarneru: u čemu je fora, izazovi i najveće prilike
Ako netko iz prve ruke zna kako na Kvarneru raditi sa zemljom i u vrtu onda je to Ana S.. Uživajte u tekstu i slušajte Anu - pronađite svoj vrt ma gdje god živjeli.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Zelena politika – trebaju li nam nove paradigme ekologije i uzgoja hrane?
Što bi to bila "zelena" politika? Samo običan spin ili nešto doista sadržajno i smisleno?
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Što podrazumijeva „organski uzgoj“ povrća i kakav je to organski vrt?
Što je to organski uzgoj hrane i kako sami možete uzgojiti organsku hranu u vlastitom vrtu reći će nam naša ZelenAna Smokrović.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Suvremena proizvodnja hrane: može li svaki riječki kvart imati "dilera zelenjave"?
Naša dežurna vrtlarica Ana S. nas upoznaje s pojmom „regenerativna poljoprivreda“ kao odgovorom na današnje sve kompliciranije pitanje održivog i etički prihvatljivog uzgoja hrane.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Što kupujemo kad pitamo „Jel' domaće?“
Što to zapravo znači "domaća hrana" i koliko je ono što je "domaće" doista i organski proizvedeno i "zdravo" objasnit će vam naša zelena Ana.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Uzgoj povrća na balkonu: 8 pravih savjeta iz prve ruke
Ana Smokrović je prava gradska poljoprivrednica, a donosi nam nekoliko savjeta kako doista raditi vrtlarstvo na balkonu.
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Teme
Korona i važnost lokalnog uzgoja hrane: je li moguć riječki prehrambeni suverenitet?
Ana Smokrović, naša dežurna zelena suradnica, nam donosi nekoliko misli o lokalnoj proizvodnji hrane na koju nas je pandemijski okvir bar mentalno usmjerio. Ako već ne i praksi...
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Brickzine
Prljajmo ruke: unatoč betonu napravi vrt i na svom balkonu!
isEvent: false
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
isIncubator: false
isNormalArticle true
eventStartDate:
eventEndDate:
eventLocations:
Event locations listed:
/
Brickzine
Kako sam postala urbana vrtlarica
- 1
- T: /051/211-139
- E: gkri@gkri.hr
2023 © Gradska knjižnica Rijeka, Matije Gupca 23, Rijeka - Hrvatska