Gradska knjižnica Rijeka povremeno objavljuje knjige i časopise iz područja kulturnih djelatnosti, a među kojima se posebno ističe objavljivanje pobjedničkih rukopisa Književne nagrade Drago Gervais. 

Objavili smo: 

Psi / Dora Šustić

Kosine/Branimir Dropuljić

Krvotok / Darko Šeparović

Nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri enverahoxhe / Sebastian Antonio Kukavica

Štakorbar / Željko Špoljar

U Terpsihorinu hramu : iz povijesti riječke Narodne čitaonice / Irvin Lukežić

Fran Kurelac i riječke slovinske knjige / Irvin Lukežić

Gradska knjižnica Rijeka : 1849.-1930.-1962.-2000. / <glavna urednica Tatjana Aparac-Jelušić

Kamovo novo ruho / uredio Zoran Krušvar

Narodne i školske knjižnice Primorsko-goranske županije : pogled županijske matične službe / Ljiljana Črnjar ; [fotografije Ivica Nikolac]

Narodne knjižnice za sadašnjost i budućnost : koncepti, arhitektura, tehnologija : zbornik radova : Lovran, 3.-6. listopada 2007. / 5. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj ; [urednica Ljiljana Črnjar ; prijevodi tekstova sa slovenskog i engleskog Andreja Silić Švonja]

Brickzine : magazin o stvaranju kulture za djecu / [glavni urednik Kristian Benić]

 

 

Vijesti o izdanjima

/
Vijesti

Objavljen "Štakorbar" Željka Špoljara, pobjednički roman Književne nagrade Drago Gervais

Kao što je već poznato, dobitnik Književne nagrade Drago Gervais za 2013. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog književnog djela jest roman Štakorbar autora Željka Špoljara iz Zagreba.
/
Vijesti

Objavljeno djelo “nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe”

Iz topline tiskarske radionice prema policama i čitateljskim rukama upravo kreće pobjednički uradak posljednjeg natječaja Književne nagrade Drago Gervais.
/
Teme

"Psi" Dore Šustić u prvoj šetnji: pisani kao da su odsvirani, izrazito bogati na svakoj razini

Uđu u knjižnicu autorica, urednica, dekan i marketingaš, kažu nam da ovo nije vic, već predstavljanje nagrađenog prvijenca Dore Šustić!
LokacijaOgranak Trsat
/
Najave

Otisnut dobitnik "Gervaisa": Predstavljanje knjige Branimira Dropuljića "Kosine"

Objavili smo djelo pobjednika posljednjeg ciklusa Književne nagrade Drago Gervais.
LokacijaRiHub
/
Najave

Kreativnost na papiru: Predstavljanje zimskog izdanja Brickzinea

Ovaj put nećemo cupkati na hladnoći - družimo se u lijepom prostoru RiHuba gdje nas 20.12. točno u 12 (tko se sjeća kauboja još, ha?) čeka drugi broj tiskanog časopisa za djecu jedinstvenog u Hrvatskoj.
LokacijaNarodna čitaonica
/
Najave

170. obljetnica Narodne čitaonice i predstavljanje knjige “U Terpsihorinu hramu - iz povijesti riječke Narodne čitaonice”

Znate li da Gradska knjižnica Rijeka ima temelje stare čak 170. godina?! Vrijedna obljetnica Narodne čitaonice podsjeća nas na tu važnu činjenicu o čitalačkoj kulturi i kulturnoj povijesti našega grada, a tim povodom objavili smo i knjigu.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja.


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.