U Gradskoj knjižnici Rijeka volonteri su uključeni u pripremu i realizaciju niza programskih aktivnosti iz područja kulture, edukacije i razvoja kreativnosti, te se volonteri za takve aktivnosti i biraju prema osobnim vještinama, znanjima i interesima.

S obzirom da se u provedbi programskih, ali i svakodnevnih radnih, knjižničarskih aktivnosti pokazuje potreba i za jednostavnijim oblicima pomoći kao što su fizički poslovi, slobodno je uključivanje volontera i u takve aktivnosti.

Proučite detaljno programske aktivnosti za volontere, pročitajte inspirativne priče o volontiranju u Magazinu GKR-a te pronalazite li se u njima možete se javiti na mail  volonteri@gkri.hr.

Osnovne programske aktivnosti u koje se uključuju volonteri u Gradskoj knjižnici Rijeka su sljedeće:

- glasno čitanje starijim i nemoćnim osobama u domovima za starije i nemoćne (Kantrida, Čavle, Turnić) (u organiziranom većem timu)

- biranje kratkih priča za glasno čitanje starijim i nemoćnim osobama (istraživanje, pregled i iščitavanje većeg obima literature u potrazi za adekvatnim štivom)

- vođenje vježbi glasnog čitanja volontera za čitanja starijima

- moderiranje glasnih čitanja: vođenje programa i najavljivanje čitača

- vođenje čitateljskih klubova i rasprava

- vođenje razgovora s gostima-autorima

- glasna čitanja djeci

- priprema i vođenje pričaonice za djecu rane dobi (u organiziranom većem timu)

- vođenje kreativnih radionica

- vođenje jezičnih radionica

- pisanje tekstova za Magazin GKR

- vođenje i pomoć u raznim programima Knjižnice, prema potrebama organizatora volontiranja, u knjižničnim i neknjižničnim prostorima, u organizaciji Knjižnice

- pomoć pri ostalim aktivnostima

- fizička pomoć pri preuređenju prostora za programska zbivanja, prenošenju namještaja, tehnike, paketa knjiga i sl.

Tel. 051/320-016

e-mail: volonteri@gkri.hr
 

Volonterske priče

Čitaj Magazin.
/
Razgovori

Marta Hauser: Volonteri su ljudi koji imaju želju za promjenom

Marta Hauser voditeljica je volonterskog programa Udruge SMART. Iako nenametljiva i diskretna, Marta je zasigurno jedan od većih znalaca o pitanjima volontiranja.
/
Teme

Volonteri naše knjižnice: snaga Dobre Volje i Čiste Ljubavi

Početkom godine prebiru se brojčice ostvarenih poduhvata prethodne godine. Od svih brojki nekako su najdraže one kojima se mjeri Dobra Volja i Čista Ljubav. A takve se brojke, znamo, kriju u ladici: Volonteri.
/
Teme

Malo Nade za tinejdžere: Volontiranje, čudesno putovanje u samoga sebe

A sada jedan pravi slatkiš! :) Dragi i mladi magazinski čitateljski narode, sljedećih tjedana, točnije svake druge srijede, pred vas će dobro štivo isporučivati glavom i bradom (uvrsti ostale dijelove tijela po volji) Nada Mihelčić! Prva porcija je pred va...

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.