Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija posvećena popularizaciji hrvatskih autora i knjige koja se odvija u godišnjem ritmu od 15. 10. do 15. 11. Gradska knjižnica Rijeka se redovno pridružuju bogatim programom. 

Priče...

/
Recenzije

Hrvatski antifašistički strip

I eto nas, nakon dvadesetak godina, u novoj multinacionalnoj, multikulturnoj zajednici koja još uvijek nema svoju mitologiju.
/
Razmišljanja

Zgusnuta lista: najčitaniji naslovi hrvatskih autora

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017. iz kataloga Gradske knjižnice Rijeka izdvojili smo najčitanije naslove hrvatskih autora.
/
Teme

Fantastično, a naše: šetnja kroz hrvatski fantasy i znanstvenu fantastiku

Za razliku od svjetske književnosti, gdje se autori fantastike ubrajaju među najpopularnije i najtraženije pisce uopće, domaći pisci gurnuti su toliko daleko na margine da većina hrvatskih čitatelja i ne zna za njihovo postojanje! Ali naših konja za utrku...
/
Teme

Preporučujemo: 150 domaćih knjiga po našem i vašem guštu

Kažu da na internetu nitko ne čita članke duže od 2000 znakova. S obzirom na to da nas ne zanimaju takve površnosti, povodom Mjeseca hrvatske knjige odlučili smo vam pripremiti iznimno dugu i iscrpnu preporuku hrvatskih naslova...
/
GKR bira

Osjećaj budućnosti: 20 svježih naslova mladih hrvatskih autora

Čitate li domaće autore? Trebali bi. A domaće, mlade autore? Također bi trebali. Nemalen je broj izuzetno talentiranih mladih autora koji u šumi informacija ne uspijevaju biti dovoljno vidljivi. Zato vam skrećemo pozornost na njih dvadeset, tek kao smjerok...
/
Razmišljanja

Dalmatinac nosi apartman oko vrata (iliti preporuka za Interliber: Jurica Pavičić "Knjiga o jugu")

Tko će o čemu nego naš najdraži dalmatinski suradnik o - Dalmaciji. I jednom Jurici koji baš sve kuži. Šta da?

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.