Naša zbirka stripa predstavlja najpovoljniji način dolaska do sofisticiranih i lijepih izdanja ranih generacija nastanka. 

Strip priče

Čitaj Magazin!
/
Recenzije

"Debela tjelesina" Manua Larceneta: dovođenje medija stripa do krajnjih granica

Tamo neki Francuz napisâ „Svagdanju borbu“ i njome nas uništi. I ne bi mu to dovoljno pa u svojoj ludoj glavi zamisli višetomni ep naslonjen na tradiciju Camusovog „Stranca“. Ovo je priča o njegovom prvom dijelu.
/
Recenzije

"Film i strip" Midhata Ajanovića Ajana: štivo iskusnog autora za strpljivog i aktivnog čitatelja

Pojedini filmovi i stripovi predstavljaju neka od najvećih dostignuća suvremene ljudske kreativnosti. Toga je u novom djelu svjestan Midhat Ajanović Ajan.
/
Recenzije

"Iguana": unatoč crnilu, veseli i zaigrani strip

U životu je važno imati prioritete. Tako nas barem uvjeravaju gurui modernoga doba.
/
Teme

"Wonder Woman", stripovska inspiracija i nezasitna glad za superjunacima

Dejan D. na temelju filma "Wonder Woman" ulazi u pore visokobudžetne filmske produkcije nadahnute superjunacima koji korijene imaju u svijetu stripa.
/
Teme

Asterix iliti kako u strip utkati nacionalni prkos, cinizam, smisao za humor i osjećaj za pravičnost

Zoran Žmirić počastio nas je lijepom pričom o legendarnom stripu i njegovim tvorcima. Prije čitanja nije potrebno popiti Panoramixov čarobni napitak.
/
Recenzije

"Nick Raider": strip dobro poznat ljubiteljima punokrvnih kriminalističkih priča

Već dugo nismo imali stripove u rubrici „Knjige s brkovima“. Krajnje je vrijeme da oživimo ovu zapuštenu rubriku, zar ne?
/
Recenzije

"Diplomatske kronike" iliti svijet političkih intriga u stripu

Čitajući tekst čitatelj može pomisliti da je autor ili uredništvo biralo temu prema aktualnom trenutku, ali sve se je dogodilo slučajno... U rukama se je samo našao dobar strip.
/
Teme

"Tex " i "Kriminal" - (isključivo) stripovi s brkovima?

Dugovječni vestern serijal Tex i kriminalistički serijal Kriminal lišeni su lažne patetike i jeftine romantike, radnja se temelji na napetoj akciji čiji se ishod ne može predvidjeti.
/
Recenzije

"Veliki zli lisac" Benjamina Rennera: poveća šala u obliku stripa

Životinje s ljudskim karakteristikama često su ključan začin dobrog stripa.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 

Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.