Kulturni centar za djecu i nove generacije u Rijeci usmjeren sadržajima prema području umjetnosti i kulture u širem smislu, a posebno zainteresiran za nove i inovativne prakse iz sfere čitateljske, filmske, kazališne i suvremene umjetnosti. Nastala je iz potrebe za drugačijim pristupom stvaranju sadržaja za slobodno vrijeme djece, neformalnom obrazovanju i novim modelima organizacije ustanova.

Riječ je o staroj sušari bivše tvornice duhana iz 19. stoljeća te se u njoj sušio i skladištio duhan. Sagrađena je u novoj varijanti kao “kuća u kući” – stara unutrašnjost je srušena te je između preostalih zidova izgrađena nova zgrada koja je postala Dječja kuća.

Dječja kuća sastoji se od multifunkcionalnih prostora različitog tipa za radionice iz sfere neformalnog obrazovanja, kino dvorane za profesionalne filmske projekcije, bara i dječje knjižnice. 

Ulaz u samu Dječju kuću je slobodan kao i obilazak. Usluge Gradske knjižnice Rijeka mogu koristiti učlanjeni u knjižnicu, radionice su najčešće besplatne za korisnike, a ulaz na predstave i filmske projekcije naplaćuje se prema cjeniku pojedinog događanja. 

Događanja je najbolje pratiti kroz redovito ažurirani kalendar događanja na web stranici ovdje

Svi prostori Dječje kuće dostupni su kroz kretanje liftom. 

Svi upiti se šalju na mail info@djecjakuca.hr te će vam se naš tim ubrzo javiti s daljnjim detaljima. Također uvijek se možete javiti matičnim partnerskim organizacijama u skladu s područjem vašeg interesa.

GKR u Dječjoj kući

LokacijaDječja kuća
/
Najave

Strrrrrašno vesela subota: obiteljska kreativnost među ciglama Dječje kuće…uskočite na zzzzzezanje!

Gradska knjižnica Rijeka uz podršku programa American Corner Rijeka priprema vam posebno veselje strrrrrrašne subote 28. 10. Cijeli niz obiteljskih aktivnosti začinit će vrijeme prije najstrašnije noći u godini.
Vrijeme sati
LokacijaDječji odjel Stribor
/
Najave

Susret za roditelje: Svijet prepun izazova – igre na vanjskom prostoru

LokacijaDječja kuća
/
Najave

Posljednji toboganski dan: frizbi trening, razmjena dječjih igračaka i odjeće, projekcija i JZMZ koncert na livadi…

U subotu 8. 7. od 17 sati čeka nas druženje ispred Dječje kuće kojim ćemo ispratiti i ovogodišnji Tobogan.
Ikona cjenik

Učlani se

Striborova

godišnja članarina
7.00

Zakasnina

dnevna zakasnina po jednoj knjizi nakon isteka mjesec dana
0.10

Dječji odjel Stribor na trećem katu Dječje kuće najpovoljniji je način dolaska do slikovnica, stripova i knjiga za djecu.

Iz Brickzinea

/
Gužva

Pospremanje mentalnog nereda iliti što s djetinjstvom kada imaš i Ewokse, i Super Marija, i LEGO…

Prva Brickzinalija nakon 2020. i kaže nam kako sada planira ciglu po ciglu.
/
Iskušaj

Znanost je zabavna – preporuke slikovnica za buduće znanstvenike i druge genijalce

Potrebna je samo mala iskra da „zapali” dječji um, tvrdi dr. sc. Nikola Poljak, sveučilišni profesor fizike i autor serije slikovnica Fizika za djecu.
/
Top!

Priručnik Minijatura o arhitekturi i urbanizmu za djecu: vježbe, lekcije, razmišljanja generacije “prototip”

Minijatura je još 2022. godine ostavila iza sebe prvu sezonu i klizi kroz drugu! S prvom generacijom je sigurno najizazovnije, a da svima bude jednostavnije pripremili su i jedan mali priručnik.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.