Čitateljski klub „Čitaj knjige, zaboravi brige“ namijenjen je djeci od 10 do 12 godina koja voli čitati i razgovarati o knjigama. 

Čitateljski klub osnovan je 2022./2023. godine te broji 12 članova, a zamišljen je da, osim razgovora o pročitanome djelu, bude i kreativna radionica koja je usko povezana uz knjigu koju su djeca pročitala. Održava se posljednjeg utorka u mjesecu od 18 do 18.45h u Dječjem odjelu „Stribor“ u Dječjoj kući.

Voditeljica čitateljskog kluba je knjižničarka Lorena Mrvčić Fućak.

Čitateljski osvrti

/
Čitateljski osvrti

Susret Najboljih godina uz obitelj talijanskih sladoledara i ponekog pjesnika

Iako je namjera bila čitati lagano štivo kao najavu godišnjih odmora, knjiga Sladoledari nas je iznenadila u nekim svojim dijelovima kao potpuna suprotnost očekivanom.
/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

Kroz našu smo se preporučnu zbirku za mlade, koju možete pronaći u Rasadniku, ovoga puta odlučili osvrnuti na važnost mentalnog zdravlja. Donosimo pet sjajnih naslova koji će ti pomoći bolje razumjeti svoje emocije, a usput ti i dati alate kako se s njima...
/
Čitateljski osvrti

„Otok nestalih stabala” očarava atmosferom

Za kraj čitateljske sezone izabrali smo roman „Otok nestalih stabala” englesko-turske autorice Elif Shafak.
/
Čitateljski osvrti

Profesorova omiljena jednadžba - topla priča proizašla iz teškog životnog računa

U romanu kojeg smo čitale za lipanj, unatoč naslovu, naučile smo više o ljudskim emocijama, nego o prirodnim brojevima ili jednadžbama. Jer to kako život nekad posloži brojke, ne postoji niti u jednoj matematičkoj jednadžbi.
/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

Mislite o sebi i osvijestite si da je presudno voditi računa o svom psihičkom i mentalnom zdravlju, uz ovih 10 naslova koje smo za vas pripremili. Promijenimo statistiku koja kaže da više od 50% depresivnih osoba ne traži medicinsku pomoć!
/
Čitateljski osvrti

Žene koje su čitale (i zavoljele?) Henninga Mankella

U svibnju smo se htjele odmaknuti od teških tema u našem čitateljskom klubu pa smo se opuštale čitajući krimić. Je li to zbilja bilo opuštanje i može li se uopće čovjek opustiti uz takvu literaturu?

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.