Kao što se i inače najljepše stvari događaju slučajno, tako je bilo i s pokretanjem još jednog čitateljskog kluba Gradske knjižnice Rijeka čiji će se budući članovi sastajati prvog ponedjeljka u mjesecu u Ogranku Zamet.

Redovite posjetiteljice Knjižnice koje intenzivno doživljavaju i nerijetko prezentiraju svoje dojmove o pročitanom iskazale su interes za pokretanjem čitateljskog kluba. Potreba za razmjenom mišljenja te želja za upoznavanjem novih ljudi koje veže ista ljubav prema knjigama i čitanju osobito je značajna u današnjem vremenu u kojem moderne tehnologije preuzimaju primat pred fizičkim kontaktom i interakcijom licem u lice. Slažemo se da i susreti u virtualnom svijetu preko Zoom-a i ostalih aplikacija imaju svojih prednosti i potencijala, ali ćemo virtualne prostore zasad prepustiti nekim drugim postojećim i budućim klubovima.

Dugogodišnja korisnica, inače profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a ujedno i strastvena čitateljica prihvatila je prijedlog za njegovo vođenje i krenula u novi izazov hrabro i bez dvojbi. Bilo je potrebno tek nekoliko dana da se usmenom kvartovskom predajom okupi zavidna brojka od desetak motiviranih čitateljica i da se jednostavno - krene. 

Top tri pročitane knjige: 

Ja se ne bojim (Niccolo Ammaniti) - svibanj 2023.

Pacijent iz sobe 19 (Zoran Žmirić) - studeni 2023.

Boja purpura (Alice Walker) - prosinac 2023.


 


 

Čitateljski osvrti

Svi osvrti.
/
Čitateljski osvrti

Susret Najboljih godina uz obitelj talijanskih sladoledara i ponekog pjesnika

Iako je namjera bila čitati lagano štivo kao najavu godišnjih odmora, knjiga Sladoledari nas je iznenadila u nekim svojim dijelovima kao potpuna suprotnost očekivanom.
/
Čitateljski osvrti

„Otok nestalih stabala” očarava atmosferom

Za kraj čitateljske sezone izabrali smo roman „Otok nestalih stabala” englesko-turske autorice Elif Shafak.
/
Čitateljski osvrti

Profesorova omiljena jednadžba - topla priča proizašla iz teškog životnog računa

U romanu kojeg smo čitale za lipanj, unatoč naslovu, naučile smo više o ljudskim emocijama, nego o prirodnim brojevima ili jednadžbama. Jer to kako život nekad posloži brojke, ne postoji niti u jednoj matematičkoj jednadžbi.
/
Čitateljski osvrti

Žene koje su čitale (i zavoljele?) Henninga Mankella

U svibnju smo se htjele odmaknuti od teških tema u našem čitateljskom klubu pa smo se opuštale čitajući krimić. Je li to zbilja bilo opuštanje i može li se uopće čovjek opustiti uz takvu literaturu?
/
Čitateljski osvrti

Literary Coven: "The Mysteries of Udolpho" by Ann Radcliffe

March is the international women’s month celebrated across the globe. To honour that, our little Literary Coven choose to read a female author, and after a lot of debating we picked a mysterious and ravishing novel by Ann Radcliff.
/
Čitateljski osvrti

Roman o slobodi i ljubavi u zemlji koja je na izdisaju snaga

Roman palestinske književnice Susan Abulhawa Srest ćemo se opet, sestro moja čitali smo jer je važno čuti i drugu stranu u moru informacija kojima smo izloženi.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.