Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Predispozicija za ocjenjivanje knjige jest da ste je pročitali, što nas vodi prema temi naše priče.

Sam Wilmot 2

Kod pasioniranih čitača koji se od knjige ne odvajaju ni izvan kuće, idealna mjesta za druženje s literaturom upravo su klupice.

Sam Wilmot 1

Bilo da su smještene usred grada, na kakvoj periferiji ili u povučenom dijelu parka, na nekom skrovitom mjestu u prirodi s pogledom na dojmljiv pejsaž ili jednostavno pokraj ceste gdje možete sačekati autobus, ako poželite sjesti i čitati, klupice su najbolja stvar koja vam se može dogoditi.

Sam Wilmot 8

O potrebi da se zabilježe osobni utisci o nečemu, Sam Wilmot je nezaobilazno ime. Ovaj 23-godišnji Britanac ne ocjenjuje ništa od navedenoga, on je otišao korak dalje i ocjenjuje… klupice. Sam je na sebe skrenuo pozornost kad su korisnici Instagrama otkrili profil Rate This Bench na kojem ovaj mladi profesor povijesti iz Bristola, postavlja fotografije klupica na koje nailazi diljem Velike Britanije, a gdje uz fotografiju obavezno piše i popratni tekst nalik na recenziju, uz obaveznu konačnu ocjenu od 1 do 10.

Sam Wilmot 7

Neke od Samovih ponajboljih osvrta na klupice već su objavljene na brojnim portalima, uključujući i popularni Bored Panda, a članak o njemu donijeli su BBC i CNN.

Sam Wilmot 6

Samove recenzije su iscrpne, počesto pune humora s obaveznom pozitivnom porukom kojom ljude često nagovora neka izađu i druže se, razgovaraju, pa ako nigdje drugdje, a onda barem na klupici koju ocjenjuje.

Sam Wilmot 5

Njegov način borbe protiv usamljenosti i tjeskobe, kojom nagovara Britance neka se druže i razgovaraju o problemima, nailazi na ogromnu potporu od strane njegovih pratitelja, posebice u doba pandemije kad ljudi sve češće jedni kraj drugih prolaze pognute glave i bez zaustavljanja.

Sam Wilmot 4

Sam kaže kako su klupe poput ljudi, i da kod njih estetska komponenta počesto zna prevariti. "Postoji gomila sitnica i detalja koji kriju neku poruku, a koja nam lako može promaknuti ako prođemo bez zaustavljanja."

Sam Wilmot 3
Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca