/
Knjige petkom

Knjige petkom: Filmski klub, Zelena svjetla, Knjižničarka na konju...

Jutros smo se još knjiški podružili petkom, a sad slijedi ljetna pauza! Do rujna vam ostavljamo ove četiri preporuke uz koje ćete, nadamo se, odmoriti moždane vijuge i odlutati u mislima onako kako možemo samo uz dobru knjigu.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Djevojka s narančama, Smrt dolazi na kraju, Prirodopisi...

I ovog je petka naš izbor lektire bio raznolik - od romana za mlade, preko fantastičnih kratkih priča, Nobelovaca i old-school krimića do poezije. Nadamo se da će svatko pronaći nešto baš po svom guštu!
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Punih džepova, Osam planina, Grad u zrcalu...

Romani Punih džepova, Osam planina i Grad u zrcalu samo su neki koje smo čitali ovoga tjedna i o kojima smo razgovarali, a ostale otkrijte sami - ne sumnjamo da ćete ih, ako se odlučite uzeti ih u ruke, pročitati u jednom dahu.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Magritteova jabuka, Likovi s krme, Weywardice...

Jutros su nam pažnju zaokupili belgijski književnici, ilustratori, slikari te romani o neobičnim sudbinama izuzetnih i jakih žena.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Mladima, Bijes, Netaknuti listovi gline...

Još jednim ranojutarnjim sastankom preduhitrili smo vrućine, a pročitali smo i pričali zaista o svemu. Česti motivi bili su obitelj, majčinstvo, djeca, odrastanje, a zajednički nazivnik životnost i primjenjivost pročitanog.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Pravila uljudnosti, Zakrpan, Živjeti brzo...

Danas nas je dočekalo kišovito i pomalo tmurno jutro, no to nas nije spriječilo da ga provedemo razgovarajući o knjigama. Kao i svakog petka, donosimo vam pet naslova koje smo čitali po svome guštu, a nadamo se da će se i vama svidjeti.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Kućna pomoćnica, Knjiga o jugu, Američka prašina...

Današnje jutro začinili smo intrigantnim krimićima i prozom koja otvara teške teme. Zato knjige i jesu ovdje: da nas uvuku u svoj svijet, ali i da nam otvore oči da vidimo onaj dio svijeta koji nam je dosad bio sakriven.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: U kavani izgubljene mladosti, Iskra, Čitanje na odlasku

Ovoga smo petka razgovarali o važnosti čitanja i priče kao takve. Počevši od priča za najmlađe do onih teških priča autora na odlasku, zatim priča ratnih i poslijeratnih te onih (lažno) detektivskih. U tekstu koji slijedi provodimo vas kroz nastajanje (čit...
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Prava stvar, Knjiga o knjižnici, Posljednji san...

Sunčano proljetno jutro i razgovor o pročitanim knjigama. Ovoga smo puta šarenih boja: različitih tema, stilova, rodova, žanrova. Za svakoga ponešto.
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Istočno od raja, Lucy Crown, Nijema pacijentica...

Puka slučajnost ili nešto više? Gotovo svi naši naslovi ovog petka bili su o vezama, brakovima, ljubavi... Postojimo li “mi” ili samo “ti” i “ja”? Što kad nestane ljubavi u braku?
/
Knjige petkom

Knjige petkom: "Zahvalnosti", "Pisma čitateljici", "Hotel Wartburg", "ja se zovem lidija deduš"...

Jutarnjoj smjeni stigao je „veliki petak“, dugi vikend. Prije nego se pozdravimo, popričat ćemo o onome u čemu smo najbolji – o knjigama, naravno. Izrazito je zanimljivo da smo i ovoga puta izabrali različite knjige sa sličnim porukama: male stvari čine ži...
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Epske priče, Kuharica za ovršene, Divlji detektivi...

Postoji pet zakona bibliotekarstva. Treći kaže da svaka knjiga nađe svog čitatelja. Jutros smo razgovarali o naslovima koji su nas našli proteklog tjedna...
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Kim Jiyoung, rođena 1982., Gec i Majer, Žena u meni...

Jutro posljednjeg radnog dana u tjednu provodimo u razgovoru o knjigama. Manipulacija je bila lajtmotiv jutra. Zašto smo podložni manipulaciji? Možemo li joj se oduprijeti?
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Druga zemlja, Arijadnina nit, Brana na Atlantiku, Nit koja nas spaja...

Što čitaju knjižničari kad čitaju za svoj gušt? Ovotjedna ekipa kraj tjedna obilježila je razgovorom o knjigama koje su nam u posljednje vrijeme pale u ruke. Možda su motivacije za čitanje bile različite, od zabave, razonode do učenja, ali (ponovno) smo ot...
/
Knjige petkom

Knjige petkom: Alabama song, Aliceina mreža, Ne žive svi isti život...

Tko o čemu, knjižničari o knjigama. Jednom tjedno sastajemo se ujutro, prije otvaranja i razgovaramo o pročitanim knjigama. Ukusi su nam različiti, a kao što vam pokušavamo dobre izbore pružiti i na samim lokacijama možete i nas upoznati malo osobnije kroz...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10