Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Emili Ilić
Od malih nogu šuljala se po knjižnici, odgonetala njene tajantvene zemljovide, uranjala u čudesne svjetove i otkrivala čaroliju koja riječi i slova pretvara u boje i oblike nevidljive ljudskom oku i nečujne uhu, ali savršeno razumljive i jasne srcu. Magist... više

Kako je život divan dok sjede njih dvoje i piju kavu. 

Nadopunjuju se u međusobnom razgovoru i katkada se razumiju bez izgovorene riječi. 

No dođe dan kada Sunce sija u zenitu, a ona mu se počne obraćati staroarapskim s francuskim naglaskom, dok on odgovara na tečnom baskijskom. 

Ili ona pokušava privući njegovu pažnju dok gestikulira okrenuta zidu, a on je na krovu i igra se pantomime s mjesecom, ne razumijući kako ga ona ne razumije. 

Situacija postaje još idealnija kad stignu svekrva i punica koje si rado pišu poruke, jedna na glagoljici, a druga, smatrajući da je jezik suvišna vještina, iscrtava egipatske hijeroglife minucioznom pažnjom. 

Kako se čovjek nađe u ovakvom kaosu i, kada se to dogodi, kako ga prevladati?

Veronika Podgoršek: Ljubav na terapiji: vodič za sretno partnerstvo

Psihologinja i autorica donosi nam korisne savjete kako detektirati problem, suočiti se s njim i s partnerom ostvariti kvalitetan i cjelovit odnos. Na hrvatskom, bez hijeroglifa.

rsz_1podgorsek.jpg


Mira Kirshenbaum: Otići ili ostati

Knjiga pruža stručne smjernice koje su presudne za donošenje bitnih odluka te najbolji način za odlučivanje o tome što vam je uistinu bitno – što vam je potrebno da biste bili sretni.

rsz_12kirshenbaum.jpg


Ivana Šešo i Emina Pršić: Kad te bajka sastavi, a život rastavi

Netipična i zabavna knjiga koja na duhovit i lako razumljiv način progovara o svim uobičajenim zabludama i samozavaravanju života u dvoje.

rsz_3seso.jpg


Kevin i Lisa Cotter: Ljubavni detox

Knjiga Ljubavni detox svakome nudi konkretan plan u nastojanju da stekne slobodu da istinski voli i bude voljen. Nudi vam četrdesetodnevni plan detoksikacije i uistinu je praktičan priručnik koji će vam pomoći da postignete emocionalno čišćenje i istinsku slobodu.

rsz_4cotter.jpg


Andrew G. Marshall: Volim te, ali...

Autor vam nudi jedinstveni program - sedam koraka za spas veze, kao nacrt koji pruža potporu i snagu, te zahvaljujući kojem se dvoje pojedinaca može bolje razumjeti, ojačati svoju povezanost i otkriti izgubljenu čaroliju.

rsz_5marshall.jpg


Lawrence Birnbach i Beverly Hyman: Kako znati kada treba odustati

Iako se bazira na temeljitim znanstvenim istraživanjima naslov ostaje vrlo čitak.
Pruža vam uvide u vještine i korake kojima ćete moći procijeniti koliko je uspješan (ili neuspješan) vaš brak ili veza te vas motivirati da nešto poduzmete i stvari ponovno vratite na tračnice.

rsz_6birnbach.jpg


Susan Forward i Craig Buck: Otrovna ljubav: kad odricanje previše boli

Vodič za samopomoć, ali i više od toga. Knjiga donosi životopisne slučajeve i stvarna iskustva muškaraca i žena koji su se našli u zamci opsesivne strasti.

rsz_7forward.jpg


Patricia Evans: Verbalno zlostavljanje u odnosima: kako ga prepoznati i kako reagirati

Što je uopće verbalno zlostavljanje, kako ga prepoznati, kako reagirati i odgovoriti zlostavljaču? A ako ste u ulozi žrtve, dobit ćete priliku osloboditi se neželjenih iskustava te iskusiti sretniji, ispunjeniji i zdraviji život.

8evans.jpg


Phillip C. MacGraw: Kako spasiti vezu

Dr. Phil razbija deset mitova o vezama, koji mogu uništiti čak i najzdravije ljubavi i odbacuje retoriku tradicionalne terapije za parove. Da, odgovorni ste vi bez obzira na to kakva je vaša veza. Ali je vi možete i vratiti na pravi kolosijek!

rsz_9drphil.jpg


Žana Korolija: Ne odustaj od ljubavi

Knjiga jedinstvene britkosti, emotivnosti i iskrenosti. Pronicljiva, duhovita i poučna, ova je knjiga nepretenciozan vodič kroz ljubavne odnose koji će pomoći svakome da u toj potrazi učini pravi i odlučni korak.

rsz_10korolija.jpg

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca