Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
David Čarapina
Odrađuje petogodišnji akademski rok na FFRI-u uvjeren u produženje istog zbog dobrog ponašanja. Sportski novinar koji najmanje piše o sportu. Kao ljubitelj riječke košarke od 2016. godine nalazi se na popisu ugroženih vrsta. više

Unatoč tome što mi u zadnje vrijeme govore kako su podcasti passé, ponajviše zato jer ih je previše (da, ne pitajte), vjerujem kako će dobar podcast uvijek pronaći znatiželjno uho. U ovome slučaju, moje uho pronašlo je novopokrenuti projekt od strane Sindikata novinara Hrvatske pod nazivom Sindikalni podcast.

Iza podcasta stoji svima dobro poznata Maja Sever koja je u prošlotjednom teaseru najavila kako će u "Sindikalnom podcastu razgovarati i dijeliti s vama informacije, prijedloge i stavove o zaštiti radničkih i profesionalnih prava u medijima, položaju novinara i novinarki, zaštiti njihove sigurnosti i njihovog prava na rad i slobodu govora." Ujedno, nova platforma poslužit će za predstavljanje sindikalnih inicijativa, projekata, zahtjeva i ideja. Jasno, za provesti zamišljeno bit će potrebni gosti s kojima će moći biti ostvaren kvalitetan i konstruktivan dijalog "za bolje, snažnije novinarstvo i zaštitu radničkih prava".

unnamed-file.png

Kako je riječ o ozbiljnoj platformi, imali smo prilike uvjeriti se već u prvoj epizodi "Lokalni mediji za bolje društvo". Njeni gosti su bili novinar Matko Saltarica, medijska stručnjakinja Helenu Popović, predsjednik HND-a Hrvoje Zovko te kolegice i kolege Ružu Orešković i Šamana i Ifku, poznate zagrebačke radijske voditelje. U fokusu promatranja našle su se nedaće lokalnih medija, ali i niz razloga zašto ih je potrebno prevazići. Pored toga, predstavljen je i regionalni projekt "Lokalni mediji za bolje društvo".

Nemamo vam namjeru dalje prepričavati. Našu uputnicu imate, nastavite sigurnom koraku prema podcastu koji možete poslušati klikom na ovu poveznicu.

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca