I ljubitelji e-knjige imaju razlog za učlanjenje u Gradsku knjižnicu Rijeka.

Korisnicima Gradske knjižnice Rijeka dostupna je usluga čitanja e-knjiga na mobilnim uređajimai tabletima od siječnja 2020. g. Na početku, to je bilo moguće uz aplikaciju ZaKi Book, a sada je to moguće uz aplikacije Aldiko Next (za mobilne uređaje) te Thorium Reader (za računala). Navedene aplikacije se slobodno mogu preuzeti u Google Play Storeu(Android uređaji), Microsoft Storeu (Windows 10) i App Storeu(iOS uređaji).

Napomena: usluga može funkcionirati i na nekim drugim aplikacijama koje podržavaju Readium LCP tehnologiju, a omogućavaju čitanje e-knjige te slušanje zvučne e-knjige.

Osnovni koraci i pravila korištenja:

Posudba putem aplikacije

- aplikacije za korištenje e -knjige Aldiko Next (za mobilne uređaje) te Thorium Reader (za računala) mogu se besplatno preuzeti na platformama Google Play (za Android), App Store (za iOS) i Microsoft Store(Windows 10) prije prvog korištenja potrebno je podesiti aplikaciju na katalog Gradske knjižnice Rijeka te izabrati ili upisati link za GKR katalog: 

https://lcps.zaki.com.hr/api/opds/homepage?id=102

- potrebno je prijaviti se brojem članske iskaznice i PIN-om gdje se to traži

- preko aplikacije možete pretražiti naslove, zadužiti i razdužiti knjigu, povećavati i smanjivati slova

Posudba preko kataloga 

- ako e-knjige birate preko kataloga, tada ih preuzimate na uređaj

- pod preduvjetom da ste instalirali aplikacije Aldiko Next (za mobilne uređaje) ili Thorium Reader (za računala), uvezete preuzetu datoteku kroz postavke, dakako, uz prijavu svog GKR članskog broja i PIN-a kada se to traži

Detaljne upute na poveznici (link na dokument s uputama) 

- zbog ograničenog broja licenci moguće je posuditi dvije knjige odjednom, a četiri naslova mjesečno što ne umanjuje broj posuđenih knjiga u fizičkim odjelima i ograncima – dakle, možete odjednom imati posuđene 2 e-knjige + 4 tiskane knjige

- aplikacija se može koristiti na 4 uređaja istovremeno

- rok posudbe e-knjige je 30 dana – ne morate poduzimati dodatne radnje nego program jednostavno „povuče“ knjigu i više je nema u vašoj aplikaciji bez dodatnih troškova odnosno zakasnine

U planu je da uskoro bude dostupna i ponuda zvučnih knjiga. 

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.