Žvot, stvaranje, uživanje (...) kulture, kulturnih sadržaja, književnosti, stripova, publicistike (...) nikada nije bilo tako raznoliko i prepuno mogućnosti koje samo čekaju znatiželjne. I knjižnica u takvom svijetu (p)ostaje izazovan, koristan, zabavan te stalno mijenjajući organizam u trajnoj misiji stvaranja i održavanja kulture pisane riječi. Stoga biti članom suvremene knjižnice za 7 eura godišnje članarine znači iskusiti niz užitaka, prednosti, prilika...  

Članstvo

 • Članom Knjižnice može postati svaki građanin Republike Hrvatske koji uplati članarinu.
 • Za strane državljane koji privremeno borave u Gradu Rijeci ili okolici vrijede jednaka pravila kao i za građane sa stalnim prebivalištem.
 • Prigodom upisa potrebno je predočiti osobni dokument s potrebnim podacima i fotografijom te popuniti upisnicu s osobnim podacima.
 • Postati novim članom ili obnoviti članarinu možete i online putem Rijeka City Card portala. 
 • Potpisom upisnice član se obvezuje da će se pridržavati odredaba važećeg Pravilnika o pružanju usluga i korištenju knjižnične građe. 
 • Upisom u bilo koji odjel ili ogranak Knjižnice stječe se članstvo u Gradskoj knjižnici Rijeka, odnosno pravo korištenja usluga i programa iz čl. 6. Pravilnika, u svim odjelima, ograncima i bibliobusima Knjižnice.  
  Članstvom u Gradskom i Županijskom bibliobusu ostvaruje se pravo korištenja knjižničnog fonda i usluga isključivo tih bibliobusa.
 • Članarina je godišnja ili tromjesečna. Vrijedi 12, odnosno 3 mjeseca od dana upisa.
 • Članstvom u Gradskoj knjižnici Rijeka dobivate i pristup e-knjižnici. Detalje o preuzimanju aplikacije provjerite ovdje.
 • Informacije o obradi osobnih podataka članova dostupne su u našim Pravilima privatnosti i u obavijesti koja se pruža prilikom upisa

Članstvo se može obnoviti online i putem Rijeka CityCard portala.

Razlozi nadiru...

Istraži magazin.
/
Teme

Neil Gaiman: Zašto naša budućnost ovisi o knjižnicama, čitanju i sanjarenju

Predavanje Neila Gaimana objavljeno u Guardianu izazvalo je iznimno veliku pažnju čitatelja. Zbog njegovog značaja i intrigantnosti izrečenih teza donosimo prijevod inspirativnog teksta.
/
Teme

Jeste li znali: zašto je čitanje najljepši božićni ritual?

U predbožićno vrijeme "preskačemo" klasičnu božićnu strku, bavljenje kolačima, darovima, uređivanjem domova i prepuštamo se dobrom štivu... u božićnom duhu.
/
Forancija

Klupice kao oaze za čitanje zaslužuju ozbiljne recenzije

Neki ljudi recenziraju filmove, neki restorane, a pokoji čudak navodno, nakon čitanja ocjenjuje knjige. Oni skloni novim tehnologijama to čine na Goodreadsu, dok oni drugi, tradicionalniji, zabilješke upisuju u blok.
Ikona cjenik

Cjenik

članarina

godišnja članarina u odjelima i ograncima
7.00

Zakasnina

po danu za svaki naslov
0.10

Malo je povoljnih načina dolaska do knjige poput učlanjivanja u Gradsku knjižnicu Rijeka. 

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.