Jednostavnost je temeljna karakteristika korištenja usluga Gradske knjižnice Rijeka. Ne bi li što kvalitetnije ostvarila svoju misiju Gradska knjižnica Rijeka nudi niz usluga čije ostvarivanje omogućava stručno i pristupačno osoblje. Život uz čitanje, knjigu i knjižnicu počinje učlanjivanjem po iznimno pristupačnoj cijeni od 7 eura godišnje članarine, čime se otvaraju vrata avanture, sanjanja, zabave i znanja.

Život uz čitanje, knjigu i knjižnicu počinje učlanjivanjem po iznimno pristupačnoj cijeni od 7 eura godišnje članarine, čime se otvaraju vrata avanture, sanjanja, zabave i znanja.

Učlanjivanje ili obnovu članstva u svojstvu redovnog člana moguće je izvršiti i online putem Rijeka City Card sustava. 

Praćenje posudbi knjiga i produživanje trajanja posudbe moguće je ostvariti online uz  Moj GKR

Članovima je dostupno i korištenje mobilne aplikacije u obliku e-knjižnice ZaKi Book.  

Članska iskaznica Gradske knjižnice Rijeka otvara vrata svih njenih odjela i ogranaka.

FAQ

često postavljena pitanja

Kako postati član Knjižnice?

Član Knjižnice možete postati tako da posjetite bilo koji odjel ili ogranak Knjižnice (potreban je osobni dokument i ispunjena upisnica, koju možete dobiti u Knjižnici) ili online, preko stranica Rijeka City Carda (nije potrebno imati bilo kakvo članstvo Rijeka City Carda). Simbolična članarina plaća se prema Cjeniku. (link na cjenik)


Što ako izgubim ili uništim člansku iskaznicu?

Iskaznica nema rok trajanja, a u slučaju gubitka izrađuje se duplikat koji se napaćuje prema cjeniku.


Trebam li uvijek imati člansku iskaznicu?

Da, ona je identifikacijski dokument. Barkod na iskaznici je potreban za samozaduživanje građe u Središnjem odjelu, bez njega je nemoguće zadužiti građu.


Mogu li se ostali članovi obitelji ili moji prijatelji koristiti mojom članskom iskaznicom?

Za svu građu posuđenu na određeno ime i prezime odgovoran je isključivo vlasnik iskaznice ili, u slučaju maloljetne osobe, njezin skrbnik.


Gdje mogu pogledati što imam posuđeno i kada trebam vratiti?

Provjeriti možete na svom osobnom online Moj GKR profilu koristeći se članskim brojem iskaznice i PIN-om, osobnim identifikacijskim brojem koji će Vam na upit izdati osoblje Knjižnice. 


ikona mojGKR

Moj GKR

Pratite online osnovne informacije o svojim posudbama, rokovima, rezervacijama... 

Ikona: Katalog

Katalog

Katalog se može pretraživati tako da se pretražuje sve zapisano u katalogu (preporuka, ukoliko ne znate točan naslov ili puno prezime i ime autora), po autoru, naslovu i ostalim dijelovima kataložnog zapisa

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.