Što ako izgubim ili uništim člansku iskaznicu?

Iskaznica nema rok trajanja, a u slučaju gubitka izrađuje se duplikat koji se napaćuje prema cjeniku.

Mogu li se ostali članovi obitelji ili moji prijatelji koristiti mojom članskom iskaznicom?

Za svu građu posuđenu na određeno ime i prezime odgovoran je isključivo vlasnik iskaznice ili, u slučaju maloljetne osobe, njezin skrbnik.

Što sve dobijem članarinom u GKR?

Koristiti se možete svim odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka: Središnjim odjelom, ograncima Turnić, Zamet, Drenova, Trsat, Čavle, Vid Omišljanin, Gradskim i Županijskim bibliobusom. Osim fizičke posudbe knjiga i ostale građe, možete posuđivati naše e knjige, koristiti dnevne novine i časopise te sudjelovati u svim programima koje Knjižnica nudi svojim korisnicima.

Gdje mogu pogledati što imam posuđeno i kada trebam vratiti?

Provjeriti možete na svom osobnom online Moj GKR profilu koristeći se članskim brojem iskaznice i PIN-om, osobnim identifikacijskim brojem koji će Vam na upit izdati osoblje Knjižnice. 

Trebam li uvijek imati člansku iskaznicu?

Da, ona je identifikacijski dokument. Barkod na iskaznici je potreban za samozaduživanje građe u Središnjem odjelu, bez njega je nemoguće zadužiti građu.

Kako upisati dijete u Knjižnicu?

Dođite u bilo koji odjel ili ogranak te ispunite upisnicu. Potrebno je predočiti osobni dokument djeteta (zdravstvenu iskaznicu ili autobusnu pokaznu kartu) kao i osobni dokument roditelja ili staratelja. Simbolična članarina se plaća prema cjeniku.

Kako mogu do aplikacije za e-knjige?

Naše e knjige mogu se čitati na mnogim aplikacijama. Naša preporuka je aplikacija Aldiko Next (za mobilne uređaje) i Thorium Reader (za računala). Upute za korištenje aplikacija nalaze se na stranicama našeg kataloga (https://katalog.gkr.hr/pages/search.aspx).

Kako postati član Knjižnice?

Član Knjižnice možete postati tako da posjetite bilo koji odjel ili ogranak Knjižnice (potreban je osobni dokument i ispunjena upisnica, koju možete dobiti u Knjižnici) ili online, preko stranica Rijeka City Carda (nije potrebno imati bilo kakvo članstvo Rijeka City Carda). Simbolična članarina plaća se prema Cjeniku. (link na cjenik)

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.