Gradska knjižnica Rijeka od 2012. godine nudi redovnu uslugu dostave knjiga na kućnu adresu pod nazivom Knjižnica na pragu Vašeg doma.

Usluga je namijenjena starijim i nemoćnim te nepokretnim i slabo pokretnim korisnicima Knjižnice s područja grada Rijeke koji žele nastaviti čitati ali fizički više ne mogu dolaziti u Knjižnicu.

Dostava je organizirana na način da djelatnice Knjižnice jednom mjesečno službenim knjižničnim vozilom dolaze na vašu adresu i donose naslove po izboru. Dogovoreni dan dostave je prva srijeda u mjesecu a petak prije telefonski dogovaramo koje knjige želite da vam se donesu. Možete sami pripremiti popis naslova ili ćemo po vašim čitateljskim preferencijama odabrati nešto što niste prije čitali.

Za ovu uslugu možete se prijaviti osobno na pultu u središnjoj knjižnici (lokacija "Benčić")  ili bilo kojem ogranku, putem maila koordinacija@gkri.hr ili telefonom na 091/2343703 ili 091/2343709.

Ukoliko ste korisnik dostave knjiga, godišnja članarina iznosi 4 eura i ne zaračunava se zakasnina za knjige koje zadržite duže od 30 (odnosno 60) dana.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.