Naslove koji se ne mogu pronaći u riječkim knjižnicama pronaći ćemo putem međuknjižnične posudbe.

Ako Vam je za potrebe obrazovanja, usavršavanja, znanstveni ili stručni rad potreban određeni naslov koji ne možete pronaći u knjižnicama našega grada – Knjižnica misli na vas i pruža uslugu međuknjižnične posudbe!

Međuknjižnična usluga je posudba knjižnične građe (koju knjižnica nema) iz drugih knjižnica u zemlji.

Lijepu književnost i publicistiku ne možete posuditi putem međuknjižnične posudbe, osim za potrebe
stručnog ili znanstvenog rada.

Međuknjižnična posudba – za knjižnice

Međuknjižnična posudba – za korisnike

Preslike članaka uzimate sa sobom dok knjigu možete koristiti samo u studijskim čitaonicama Središnje knjižnice.

Usluga međuknjižnične posudbe naplaćuje se prema našem cjeniku te prema stvarnim troškovima (cijena koju Knjižnica plaća drugoj knjižnici i poštarina).

Isto tako, članovima drugih knjižnica iz zemlje omogućuje se posudba knjiga i fotokopiranje članaka koje posjeduje naša Knjižnica.

Građa posuđena drugoj knjižnici smije se koristiti samo u njezinim prostorima i  ta je knjižnica odgovorna za posuđenu građu.
 

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.