Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Među atraktivnijim lokacijama koje vrijedi posjetiti svakako je i El Ateneo Grand Splendid - najluksuznija knjižara Južne Amerike.

Ovo velebno zdanje nezaobilazno je mjesto za svakog ljubitelja knjiga, a kočoperi se usred starog Grand Splendid teatra kojem su 1920-tih godina 20 stoljeća hodočastile velike zvijezde poput legendarnog argentinskog tango pjevača i skladatelja Carlosa Gardele.

El-Ateneo-Grand-Splendid-2

Amfiteatar koji je u prošlosti primao više od 1000 osoba, danas je dom za gotovo 120.000 knjiga.

El-Ateneo-Grand-Splendid-5

Središnji svod zadržao je prvobitni stil nalik na fresku koja veliča okončanje Prvog svjetskog rata. Lože su do danas ostale netaknute, a današnja im je svrha posjetiteljima pružiti privatnost dok listaju neku od knjiga.

Pozornica je pretvorena u ugostiteljski objekt u kojem se tijekom poslijepodnevnih sati može uživati u okrepljujućoj kavi uz zvukove klavira.

El-Ateneo-Grand-Splendid-4

Časopis Guardian 2008. godine El Ateneo Grand Splendid proglasio je drugom najljepšom knjižnicom na svijetu, a National Geographic 2019. godine odlazi korak dalje i ovu arhitektonsku ljepoticu proglašava najljepšom knjižicom na svijetu.

El-Ateneo-Grand-Splendid-3
Objavljeno  | Autor/ica: 

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Čovjek. digitalno izdanje: 10 naslova za samoobranu od digitalne hiperaktivnosti

/
GKR bira

Kroz proljeće sa 5 sjajnih zelenih naslova

/
GKR bira

13 sretnih naslova o avanturi putovanja

/
GKR bira

16 pobjedničkih naslova Dublin Literary Award na policama Gradske knjižnice Rijeka: knjige za sladokusce