Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

U Art-kvart nam stiže još jedan STEM piknik, koji će na jednom mjestu okupiti znanstvenike, edukatore, zabavljače, glazbenike i poduzetnike koji svaki dan žive istražujući STEM, a svoj entuzijazam i strast žele prenijeti na djecu, mlade i odrasle koji na bar jedan dan žele činiti isto.

STEM piknik 2.0. održat će se u subotu, 13. travnja 2024, u Dječjoj kući, Gradskoj knjižnici Rijeka te Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.
Tema ovogodišnjeg STEM piknika je STEM u svakodnevici. Želja nam je da se što više naših sugrađana i sugrađanki – kako malih, tako i velikih - upozna sa STEM-om i shvati da on nije tamo neki daleki i komplicirani pojam, već da se nalazi u svemu što nas okružuje.

U programu će, kao i lani, biti cijeli niz radionica na kojima će svatko tko želi moći osobno isprobati neko od STEM područja kroz rješavanje zagonetki, igranje edukativnih igara, isprobavanje tehnologije ili natjecanja u izradi padobrana. Za one koji više vole slušati i upijati znanje bit će tu i predavanja i vođenih šetnji po Art-kvartu, kao i predstava i akrobatskih nastupa.
Ulaz na sve aktivnosti je slobodan, a za sudjelovanje u aktivnostima nije potrebna prijava. 

STEM piknik zajednički organiziraju Centar tehničke kulture Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Centar za popularizaciju znanosti Sveučilišta u Rijeci te Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. U programu sudjeluju: Astronomsko društvo Višnjan, Art-kino Croatia,  Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak, Hrvatski robotički savez, Hrvatski savez brodomaketara, Prirodoslovni muzej Rijeka, Udruga Ri Rock, Udruga Connect IT i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

Važnost popularizacije STEM-a prepoznali su naši donatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

 

Objavljeno  | Autor/ica: 

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Čovjek. digitalno izdanje: 10 naslova za samoobranu od digitalne hiperaktivnosti

/
GKR bira

Kroz proljeće sa 5 sjajnih zelenih naslova

/
GKR bira

13 sretnih naslova o avanturi putovanja

/
GKR bira

16 pobjedničkih naslova Dublin Literary Award na policama Gradske knjižnice Rijeka: knjige za sladokusce