Sastavni dio i uloge knjižnice je dostupnost kreativnih tehnologija što se ostvaruje kroz STEAM kutak American Cornera Rijeka.

Rasadnik, Odjel za mlade u sklopu kojega se nalazi i Američki kutak Rijeka, zamišljen je kao savršeni kutak za kreativno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Kao što i sam akronim kaže, ovdje njegujemo znanost, moderne i inovativne tehnologije, ali i umjetnost pa ćeš se sigurno pronaći u nečemu.

A što se sve ovdje nalazi, otkrij u nastavku:

  • dva 3D printera: Bambu Lab i Prusa
  • iPad koji nudi pristup bazama znanstvenih časopisa i članaka (Iz mnoštvo različitih područja!)
  • Wacom One Creative Pen Display tableti za digitalno slikanje
  • razne STEM igre, roboti, setovi za sastavljanje…
     

Upiši se na naše radionice 3D printanja i modeliranja ili pak kodiranja, sudjeluj u različitim zelenim radionicama, završi tečaj digitalnog crtanja, donesi projekt na kojemu radiš i završi ga baš ovdje kod nas, u Knjižnici! 

Pokaži svoj talent i ispuni svoj kreativni te inovatorski potencijal!

Za više informacije o programima i događanjima, posjeti našu stranicu programi&sadržaji.

*Odjel za mlade namijenjen je članovima Knjižnice u dobi od 15 do 30 godina.

Inspiracije

/
Lab

Kaljenje budućnosti na leđima robotića iliti jedan ponedjeljak

Tko će nas spremiti za budućnost? Što ćemo raditi s pedeset godina? Da li se isplati zvati Sarah Connor?
/
Razmišljanja

Kulturni faul: Lupi petama, reci STEM i doviđenja Hrvatskoj

Na planu popularnih kulturalno-društvenih fenomena prošli smo put komentirali pojam “hygge”. Na drugom, manje toplijem kraju spektra, daleko od ugode kamina u svijetu procesora, zavladao je STEM. Manje romantičan, ali ništa manje prodoran, sveprisutan, sve...
/
Po našem guštu

“Spaljena” generacija, “fake” iz labosa, modeliranje: 11 upečatljivih knjiga pročitanih 2020. jer Covid nas još nije oslijepio…

Što čitati je najteže pitanje na koje ne može odgovoriti niti jedna od izabranih knjiga, a ni naš urednik koji dijeli svoje favorite. Pa možda nekome pomogne.

Pretplati se!

Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)

Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja. 


Suglasan sam s obradom mojeg e-maila kao osobnog podatka za svrhu primanja newslettera Gradske knjižnice Rijeka. Pročitajte obavijest o obradi osobnih podataka ovdje.