Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Spisateljica Mirta Mataija i likovna umjetnica Lovorka Gračanin, svaka kroz svoj medij, istražuju odnos čovjeka i psa, ali svaka sa potpuno različitog aspekta. Referirajući se na rječnik simbola, mogli bismo reći da je Mirtin pas Cher "pratilac čovjeka kroz dan života, a Lovorkini su psi "čovjekovi vodiči kroz noć smrti".

Slike Lovorke Gračanin predstavljaju fragmente nekoliko cjelina koji su nastali u različitim periodima, a čiji je osnovni motiv lik psa koji predstavlja želju ili zamišljenu vezu kojom se dopire do nekih drugih dimenzija stvarnosti.

1714727787871.jpg

S druge strane roman To nije pas, to je Cher!  govori o zgodama i nezgodama proživljenim tijekom trinaest godina zajedničkog života s tvrdoglavim i svojeglavim psom Cher, inače mješankom tornjaka koju su Mirta i njezin suprug pronašli napuštenu kao štene i zadržali. Priča počinje 2023. kada tijekom šetnje Cher legne da bi odmorila i tada započinje "razgovor" između Mirte i Cher tijekom kojeg se vraćamo u prošlost i prisjećamo epizoda koje su obogatile i uljepšalje autoričinu svakodnevcu i život.

IMG_5926.JPG
 

Objavljeno  | Autor/ica: