Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
Vrijeme sati
LokacijaBenčić (Viktora Cara Emina 1)

Svaki pisac je obdaren odličnim darom zapažanja, ima istančanu sposobnost analize, ima naglašeni senzibilitet, bogatu maštu, originalno razmišljanje koje zna pretočiti, zahvaljujući njegovom bogatom načinu izražavanja, u majstorska djela koja okrijepljuju našu dušu.

Produkt ovih osobina slio se i u ovu zbirku pripovjedaka u kojima pripovjedač, na temelju promatranja života i pojava o njemu i kao sudionik u tom životu,dolazi do stvarnosti i istine o njoj i tako ju prikazuje u svojim pripovjetkama. Likove karakterizira kratkim opisom, njihovim djelovanjem, razmišljanjem i govorenjem, dakle vanjskim i unutrašnjim karakteriziranjem.

prof. Mirjana Svatoš

Kada su plovidba i more tvoj životni poziv, priča nastaje svakom tvojom predajom u ruke beskrajnog plavetnila. Poveznicu među pripovijetkama čini jednostavna, ali ništa manje zanimljiva, radnja koja se odvija na raznim dijelovima svijeta kojima pripovjedač prolazi u životu, kao i svakodnevne situacije na njegovom životnom putu, a sve to čini uvod u kompleksan svijet naših emocija, promišljanja, ali i uživanja u životu. S posebnom pažnjom pripovjedač priča o brodovima. Dok u većini drugih zanimanja čovjek ne živi na svom radnom mjestu, u ovom zanimanju je baš tako. Brod je i dom i kazalište i sportska dvorana i središte života svakog kapetana.

Ovo je knjiga i o upornosti, odlučnosti, izdržljivosti, sposobnosti vladanja različitim situacijama i maksimalnom zalaganju, tako da uvijek sretno završe i najopasnije situacije.
Pripovijetke obiluju mnoštvom ozbiljnih, ali i komičnih događaja, praćenih šaljivim dosjetkama i anegdotama, zato čitajući ih, možemo puno naučiti, ali i dobro se zabaviti.

Milan Novak urednik knjige pripovjedaka "43° na lijevo".

Program će moderirati Ana Galant.

Aron Baretić-ABe - Rođen je 1965. godine u Rijeci, gdje i živi veći dio života, pa i dan danas. Ostatak života provodi po brodovima, pošto je zanimanje pomorca odabrao kao nastavak obiteljske tradicije. Treća generacija pomoraca je u obitelji. Plovi od 1984. godine, više od 17 godina u svojstvu Zapovjednika, nekad ljepše zvano "Kapetan duge plovidbe". Piše s pauzama još od osnovne škole , a u javnosti se pojavljuje 2009.godine objavljujući po raznim portalima,zajedničkim zbirkama i društvenim mrežama.Prije svega s poezijom, a kasnije i s prozom. Do sada je objavio : Zbirka poezije "Ja kao ja " . 2011.godine (ZiGO), "Gotovo zaboravljena sjećanja" 2013.godine (ZiGO), i "Ponovno kompletan" 2015.godine (ZiGO). Zbirka autobiografskih putopisnih priča "Uspomene jednog sumanutog" 2017. godine (ZiGO).Proza u poeziji "Razgovori s tobom i samim sobom" 2020.godine (Ritam misli) Od 2021. godine je kolumnista na portalu pomorac.hr. I pripovjetke,"43°na lijevo" 2022.godine (Ritam misli ) proza.

Aron Baretić- ABe.1.jpg

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca

/
GKR bira

Malo drugačija povijest: 10 naslova po našem izboru