Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
Autor/ica
Biserka Kulišić
Povjesničarka umjetnosti i rusistica po struci te knjižničarka po vokaciji. Odnedavno u svijetu knjižnica, oduvijek u svijetu knjiga. više

Roman Tee Tulić Strvinari starog svijeta melankolična je i poetičnim stilom, karakterističnim za njezina djela, napisana priča o obitelji u kojoj su neki važni članovi pokojni, a preostali lebde neuzemljeni, kao na slikama M. Chagalla. Ispunjena začudnim detaljima, ljudskim i životinjskim likovima, među kojima se ističe lik mačke Guzane. 

“...biće koje im je skretalo pažnju na sebe, novo i neopterećeno… mačka koja često gleda u nebo i pritom izgleda kao da upravlja svemirom.”

Kao antiteza melankoliji Tee Tulić, Otac : Poema, autorice Glorije Lujanović otac puna je strasti, povišenih tenzija, nerazumijevanja, sukoba, ali i ljubavi, očinske i kćerine. 

Napisana u ritmu i formi dijaloga autorice i oca, donosi nam priču središnje Bosne, još ranjivu od ratovanja, srušenih domova, izgubljenih članova obitelji i narušenih odnosa. Razmišljala sam što izdvojiti, ali bilo bi šteta narušiti cjelinu i užitak otkrivanja portreta svijeta Glorije Lujanović koji se čita u dahu.

Ulovi knjige:

Provjerite dostupnost knjiga Strvinari starog svijeta i Otac: Poema na policama Gradske knjižnice Rijeka ovdje.

Ne propustite ove ,,male” knjige velike važnosti!

Crtež bez naslova (2).png

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Hitovi iza ugla: Nije ih lako uloviti na policama, ali lijepo je znati koji su...

/
GKR bira

Knjige na valovima: 10 naslova o brodovima, moru, plovidbi...

/
GKR bira

Knjige koje trešte: naslovi o The Rolling Stonesima, jednom od najvažnijh bendova svih vremena

/
GKR bira

20 preporuka za mlade godinama i osjećajem