Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Na predstavljanju kratkih priča iz Rijeke sudjeluju: autorice Iva Mladenić, Marija Rađa, Sandra Kordić, Lara Vrsalović i mentor Zoran Žmirić uz moderatoricu Dunju Matić Benčić, književnicu. 

U riječkoj se knjižnici predstavljaju priče nastale na radionici kratke priče sa književnikom Zoranom Žmirićem u sklopu dvogodišnjeg regionalnog projekta Goethe-Instituta Present Past. Ideja projekta ostvarena je kroz niz umjetničkih radionica na temu sadašnjosti i prošlosti, koje se međusobno inspiriraju i nadovezuju, tvoreći pritom svojevrsni lanac.

Prva u nizu takvih radionica održana je u Rijeci, a polaznice radionice, Sandra Kordić, Iva Mladenić, Marija Rađa i Lara Vrsalović za inspiraciju su koristile pojmove koji su povezivali i sudionike i sudionice projekta u ostalim zemljama: pasoš/rad, more/novac, kava/sigurnost. Koje su ideje nastale tijekom radionica i na koje su načine ti pojmovi inspirirali autorice za stvaranje sjajnih priča, saznat ćemo u razgovoru s autoricama i mentorom.

442386762_1007936777810754_7732323829182421471_n.jpg

Objavljeno  | Autor/ica: