Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Zapitat ćemo naše goste kako su se nosili s promjenama i kakva nas budućnost čeka, koja je danas uloga umjetnosti u dijalogu prošlosti i sadašnjosti te koja je snaga umjetnosti u lakšem razumijevanju ne samo sadašnjosti nego i budućnosti.

Ziyah Gafić, fotograf, direktor Fondacije VII Akademije (BiH)
Zorica Milisavljević, koordinatorica projekta, Goethe-Institut Beograd (SRB)
Aleksandar Zograf (Saša Rakezić), strip-autor (SRB)
Zoran Žmirić, književnik (HRV)
Moderatorica: Gordana Brkić Žagar, književnica i novinarka (HRV)

Ziyah Gafić (1980.), sarajevski fotograf i ravnatelj Fondacije VII Akademija, nagrađivani je fotoreporter koji je izvještavao s brojnih ratnih žarišta.

Saša Rakezić (1963.) alias Aleksandar Zograf jedan je od najpoznatijih i najnagrađivanijih srpskih strip crtača, ilustratora i karikaturista. U svojim radovima često se bavi životom u Jugoslaviji i drugim svjetskim ratom, prvenstveno kroz živote i iskustva pojedinaca koje službena historiografija nije primjećivala.

Zoran Žmirić (1969.) je riječki književnik, kolumnist i glazbenik. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja i djela su mu prevedena na mnoge svjetske jezike. Prepoznat je kao antiratni pisac koji se u svojim radovima često suočava sa prošlošću.

Zorica Milisavljević, koordinatorica projekata u Goethe-Institutu Beograd s dugogodišnjim iskustvom,  koja se u svom radu u okviru institucije fokusira se na proces, participaciju, samoorganizaciju, eksperiment, transdisciplinarnost i zajednički stvaralački prostor.

442386762_1007936777810754_7732323829182421471_n.jpg
 

Objavljeno  | Autor/ica: