Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Građanima i građankama će se, kroz tri sesije, pružiti znanja, vještine i alati s kojima će bolje razumjeti važnost medijske pismenosti te praktične načine njezine primjene.

Obrađujući teme medijske pismenosti, aktivne političke participacije, važnosti informiranja i uočavanja dezinformacija, sudionici i sudionice će steći praktične vještine kritičke evaluacije informacija, efikasnijeg navigiranja društvenim mrežama te otpornost prema neprovjerenim informacijama.

Opremljene s ovim vještinama, polaznici i polaznice radionice će postati čimbenik pozitivne promjene javne sfere i uzdizanja kvalitete digitalnog diskursa.

Gong će nakon prijava odraditi selekcijski postupak i detalje radionice podijeliti sa odabranim sudionicima i sudionicama. Program, kao i osvježenja tijekom treninga, su besplatni za sve.

Kako se prijaviti na radionicu?

Na radionicu se možete prijaviti do 20. veljače putem prijavnog obrasca, dostupnog OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, tako da svoju prijavu pošaljite što prije!

Raspored radionice pronađite u nastavku:

11:00 – 11:15 Dolazak, upisivanje na potpisne liste

11:15 – 13:15 Sesija 1: Aktivni građani: Važnost informiranja te kako se ono promijenilo s dolaskom interneta?

13:15 – 14:15 Ručak i pauza

14:15 – 15:15 Sesija 2: Informiranje u digitalnom dobu – Kako kritički prepoznati dezinformacije i AI sadržaj

15:15 – 16:00 Sesija 3: Primjena medijske i političke pismenosti u kontekstu superizborne godine

16:00 – 16:15 Evaluacija radionice

Radionicu će izvoditi Matej Mikašinović-Komšo, Gongov stručnjak za digitalne alate i Milica Bogdanović, Gongova koordinatorka edukativnih aktivnosti.

Ova radionica organizuje se u okviru Adria Digital Media Observatory (ADMO). ADMO je multidisciplinarni centar za provjeru točnosti i istraživanje dezinformacijskih narativa u digitalnom okruženju, promoviranje i edukaciju o medijskoj i digitalnoj pismenosti - kako građana i građanki, tako i novinara i novinarki, kao i sudjelovanje u zagovaranju i implementiranju javnih politika od EU do nacionalne razine. Hrvatsko-slovenski hub smješten je na Sveučilištu u Dubrovniku (UNIDU), dok u njegovom radu sudjeluju: Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG), Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Filozofski fakultet u Zagrebu (FFZG), Gong, N1 Televizija, Agence France Presse (AFP), Oštro i XWiki.

admo radionica medijske pismenosti gong.png

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Hitovi iza ugla: Nije ih lako uloviti na policama, ali lijepo je znati koji su...

/
GKR bira

Knjige na valovima: 10 naslova o brodovima, moru, plovidbi...

/
GKR bira

Knjige koje trešte: naslovi o The Rolling Stonesima, jednom od najvažnijh bendova svih vremena

/
GKR bira

20 preporuka za mlade godinama i osjećajem