Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
Vrijeme sati
LokacijaBenčić (Viktora Cara Emina 1)

Vrijeme: 11.7. u 20,00
Mjesto: na terasi Dječje kuće
Dob: za odrasle
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka  
Izvode: Srebrenka Peregrin i Dijana Zorić
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje

Storytelling duo, Dijana i Srebrenka, po prvi put zajedno nastupaju u Rijeci. Donose najbolje trenutke izvedbi koje već mjesecima zabavljaju odraslu publiku u Zagrebu. Kombinirajući razne pripovjedne tehnike, dijele priče koje su skupile kroz vlastita iskustva, kao i one iz svjetskih tradicija. Pridružite im se na večeri koja opušta, povezuje, daje misliti i nasmijava.

Srebrenka Peregrin izvedbeno pripovijeda narodne bajke i priče dugi niz godina, kako za djecu tako i za odrasle. Jedna je od mentorica na Akademiji pripovijedanja u organizaciji StoryLaba. Prema svojim je iskustvima napisala priručnik Umijeće pripovijedanja (Školska knjiga, 2023.) Uz to, prevodi književna djela te je i sama autorica nekolicine njih. Osim kratkih priča bajkovitoga i fantastičnog sadržaja na hrvatskome i engleskom jeziku, dosad je u suautorstvu objavila tri zbirke bajki iz Hrvatske i cijeloga svijeta: Bajkarice, Bajkari i Bajkarenje (Planet Zoe, 2020., 2021. i 2022.) Također je autorica romana o Frini u izdanju Hangar7. Za svoj je spisateljski rad višestruko nagrađena. Ove godine ambasadorica je Mjeseca hrvatske knjige.

Dijana Zorić je stručnjakinja za storytelling i vanjsku komunikaciju. Educirala se i kontinuirano se usavršava na prestižnim svjetskim veleučilištima za storytelling i njegovu učinkovitu primjenu u praksi (International School of Storytelling na Emerson College, Storytelling Centre Amsterdam, individualni treninzi pod mentorstvom vodećih europskih storytelling stručnjaka). Redovna je predavačica na Visokom poslovnom učilištu Experta (kolegij Business storytelling) i mentorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu (kolegij Pripovijedanje). Licencirana je turistička vodičica i interpretatorica baštine (članica European Association of Heritage Interpretation). Suvlasnica je i direktorica prvog hrvatskog storytelling centra StoryLab, čiji su autorski storytelling programi akreditirani od National Storytelling Networka, vodeće svjetske organizacije za storytelling. Redovna je članica FEST-a (Federation for European Storytelling). 

Kao kreator i edukator storytelling sadržaja, kontinuirano osmišljava i provodi personalizirane storytelling programe, edukacije i treninge za poslovne kompanije, turističke zajednice te institucije s područja kulture i obrazovanja. Umjetnička je direktorica STORYing festivala, međunarodnog storytelling festivala koji u Hrvatsku kontinuirano dovodi vodeće storytelling umjetnike s područja čitave Europe. Supokretačica je prve hrvatske Storytelling akademije u kojoj je angažirana kao voditelj, mentor i predavač. Izlagala je na brojnim stručnim skupovima kao što su TEDx Zagreb, TEDx Koprivnica, RSVP festival i mnogi drugi. Uz brojne nastupe na domaćim i stranim festivalima, u Zagrebu, uz kolegicu Srebrenku Peregrin,  kontinuirano vodi  popularne i dinamične storytelling večeri u kultnom klubu Crni mačak.

Događanje je dio manifestacije Ljetna priča iz Benčića čiji detaljan program možete provjeriti ovdje. 

GKR_ljetna_prica_2024_gkr_LJBB_web_1600x600px_70fa8d42f1.jpg
Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca