Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Drage Riječanke i Riječani, pridružite nam se na predstavljanju karata za rad na kreativnosti i introspekciji ARThetip: umjetnost i psihologija za osobni razvoj, jedinstvenog projekta umjetnice i slikarice Ivane Nikolić! 

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Možda osjećate da vam umjetnost otvara um i srce, zove vas na istraživanje, ali vam nedostaje strukture i vodstva. Možda vas privlači psihologija, ali vam se čini da ne zahvaća sve aspekte vaše osobnosti. Možda je vaše kulturološko naslijeđe ukorijenjeno u zapadnjački svjetonazor, ali privlači vas filozofija i duhovnost istoka. ARThetip sve to objedinjuje. 

ARThetip čini 108 karata baziranih na psihologiji arhetipova koju je razvio C. G. Jung te saznanjima, učenjima i tradiciji koje potječu od Rudolfa Steinera i njegovog istraživanja frekvencije boja, temeljenih na tradiciji i ekosustavu naših krajeva gdje je i rođen. Tako svaka karta nosi jedan arhetip – od Majke, preko Vagabunda, Ekologa, Pomagača, Manipulatora, do Mistika, Kreatora i Anđela u kojima možemo prepoznati neke svoje aspekte – a simbolički i bojom oslanjaju se na sustav čakri, istočnjački sustav energetskih tijela. Tako ovisno o svom stanju možemo svaki put raditi na onom dijelu svoje nutrine koji traži našu pozornost.

ARThetip je namijenjen samostalnom radu na razumijevanju unutarnjih procesa i osvještavanju tijela, osjećaja, potreba, kreativnih potencijala te kao alat u različitim oblicima psihoterapije.

Ivana Nikolić multidisciplinarna umjetnica i radikalna slikarica koja je pokrenula niz uspješnih inicijativa za razvoj kreativnosti i umjetnosti u zajednici (kao što je sve popularniji Q'art!) ovim projektom istražuje kreativnost u rijetkom spoju umjetnosti i znanosti. 

Pored Accademia di belle Arti u Veneciji i studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, njenom multidisciplinarnom habitusu doprinosi edukativna raznorodnost, od poslovne škole do studija Modnog dizajna na TTF-u. Svoju umjetničku i životnu misiju aktivatora društvenih procesa provodi kroz radikalne kolektivne umjetničke projekte i poduzetničku i dizajnersku praksu.

Objavljeno  | Autor/ica: 

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Čovjek. digitalno izdanje: 10 naslova za samoobranu od digitalne hiperaktivnosti

/
GKR bira

Kroz proljeće sa 5 sjajnih zelenih naslova

/
GKR bira

13 sretnih naslova o avanturi putovanja

/
GKR bira

16 pobjedničkih naslova Dublin Literary Award na policama Gradske knjižnice Rijeka: knjige za sladokusce