Eko-vrtlarska radionica: Povratak korijenima
Na Svjetski dan hrane, 16. listopada, putujemo u prošlost i učimo od prirode! Ove godine tema je "Pravo na hranu za bolji život i bolju budućnost" ("Right to foods for a better life and a better future").
Cilj je da hrana bude dostupna svima, raznolika, nutritivno bogata i sigurna – a sve to možemo postići održivim, ekološkim vrtlarstvom.
Jeste li ikada razmišljali o tome što su ljudi jeli prije nego su na našim tanjurima osvanuli krumpir, kukuruz, grah, rajčica i mnoge druge? Pridružite nam se na eko vrtlarskoj avanturi i otkrijte kako su naši pra, pra preci preživljavali i što su uzgajali dok te namirnice još nisu bile poznate u Europi!
Što vas očekuje? Vrtimo vremeplov unatrag – u interaktivnom uvodu, pričat ćemo o hrani naših predaka i biljkama te žitaricama koje su nekada bile osnova njihove prehrane. Naučit ćemo zanimljivosti o autohtonim i starim vrstama koje su i dalje važne i koje možemo ponovno uvrstiti u svoju prehranu.
Sijemo, sadimo i beremo – u praktičnom dijelu zavrćemo rukave i krećemo u mini avanturu! Pokušat ćemo prepoznati autohtone biljke na livadi, a zatim ćemo sijati i saditi, uz korisne savjete. Sve što posadite, nosite kući!
U neformalnoj i opuštenoj atmosferi, razmijenit ćemo ideje o vrtlarstvu, autohtonim biljkama i trikovima kako živjeti održivije i bliže prirodi.
Dođite, otkrijte nešto novo i zabavite se dok zajedno učimo kako možemo vratiti prirodu na naše tanjure. Ne niče svako sjeme u isto vrijeme, zato posadimo ga zajedno – sada!
Prijave na radionicu primaju se putem obrasca ovdje.
Radionicu organizira Američki kutak Rijeka u suradnji s Danijelom Torjan, vlasnicom obrta za poučavanje VRRR - vrtlari, recikliraj, rasti, raduj se.
Iz Magazina
Knjige petkom: Kolibrić, Povijest pčela, Sapiens...
5 šarenih stripova: Lajka, Umbrella Academy, Fantastic Four...
Jasen Boko: Zaboravljamo da smo svi jednom bili migranti koji išli za boljim životom
Najave događanja
Predstavljanje knjiga "A što kad se netko naš razboli" i "Kako kreirati najbolju godinu u životu" Brune Šimleše
Božićna čarolija u kuhinji, demonstracijsko degustacijske radionice s Bojanom Matek
Predstavljanje knjige "Otok Krk za vrijeme Prvog svjetskog rata" Tvrtka Božića
Pretplati se!
Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)
Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja.