Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Pozivamo vas na potpuno unplugged radionicu na kojoj istražujemo kreativne načine korištenja prirodnih resursa za očuvanje vodenog ekosustava kroz izradu bio kugla obogaćenih efektivnim mikroorganizmima i bokashijem.

Uz močenje, gnječenje i oblikovanje gline, sudionici će naučiti proces izrade bio kugli veličine teniske loptice, a dodavanjem efektivnih mikroorganizama i bokashija potičemo fermentaciju i aktivaciju bioloških procesa. Nakon oblikovanja, kugle će se sušiti i fermentirati najmanje 21 dan, prije nego što ih ubacimo u potok Brajda u srpnju, podržavajući bioraznolikost i obnavljanje vodenog ekosustava.

Ova radionica ima za cilj educirati o važnosti očuvanja vodenog ekosustava i promicanju svijesti o održivim praksama, a namijenjena je svim dobnim skupinama.

Radionica će trajati oko 90 minuta i obuhvaća uvodno izlaganje o efektivnim mikroorganizmima i bokashi mrvicama te praktični dio oblikovanja bio kugli.

Napomena: Sudionike molimo da budu spremni uprljati se blatom, te da se odjenu sukladno tome. Sve se lako pere običnom vodom.

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

American_Corner_Rijeka_big_banner_thumb_a242b8449f.png

Objavljeno  | Autor/ica: