Još jedna kul radionica: Potok hoće – Bio boće!
Donosimo spoj zabave i edukacije u radionici izrade bio kugli koja će se održati 15. svibnja u 17:30!
Pozivamo vas na potpuno unplugged radionicu na kojoj istražujemo kreativne načine korištenja prirodnih resursa za očuvanje vodenog ekosustava kroz izradu bio kugla obogaćenih efektivnim mikroorganizmima i bokashijem.
Uz močenje, gnječenje i oblikovanje gline, sudionici će naučiti proces izrade bio kugli veličine teniske loptice, a dodavanjem efektivnih mikroorganizama i bokashija potičemo fermentaciju i aktivaciju bioloških procesa. Nakon oblikovanja, kugle će se sušiti i fermentirati najmanje 21 dan, prije nego što ih ubacimo u potok Brajda u srpnju, podržavajući bioraznolikost i obnavljanje vodenog ekosustava.
Ova radionica ima za cilj educirati o važnosti očuvanja vodenog ekosustava i promicanju svijesti o održivim praksama, a namijenjena je svim dobnim skupinama.
Radionica će trajati oko 90 minuta i obuhvaća uvodno izlaganje o efektivnim mikroorganizmima i bokashi mrvicama te praktični dio oblikovanja bio kugli.
Napomena: Sudionike molimo da budu spremni uprljati se blatom, te da se odjenu sukladno tome. Sve se lako pere običnom vodom.
Prijave se primaju putem obrasca ovdje.
Iz Magazina
![](https://backend.gkr.hr/uploads/vrata_efb4abcb4c.png)
Čarobna vrata: knjiški prolazi u koje vrijedi zakoračiti
![](https://backend.gkr.hr/uploads/naslovna_997dc90667.jpg)
Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju
![](https://backend.gkr.hr/uploads/naslovna_f7dd56981b.jpg)
Knjige petkom: Filmski klub, Zelena svjetla, Knjižničarka na konju...
Pretplati se!
Prijavite se za primanje "newslettera" Gradske knjižnice Rijeka i saznajte na vrijeme što se događa u našim odjelima i ograncima diljem grada, što se čita, komentira i preporučuje u Magazinu te koje nam se ideje vrte po glavi... I zapamtite - čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici. :)
Vaša e-mail adresa neće biti otkrivena neovlaštenim trećim osobama i koristi se isključivo u svrhu informiranja.