Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Originalna postava projekta Knjiga svima u sastavu: Udruga Portić, Udruga gluhih i nagluhih PGŽ, Udruga slijepih PGŽ, Gradska knjižnica Rijeka, Filmaktiv i Hej! pokreću praktičnu edukaciju za izradu audioknjiga.

U epicentru dobrih knjiga, novootvorenoj Gradskoj knjižnici Rijeka, gradi se mali centar za izradu audioknjiga za zajednicu, a prvi korak je — edukacija. 

Kroz 5 susreta u GKRi, polaznici i polaznice radionica bit će upoznati s temama inkluzije, posebnice inkluzivnim kulturnim praksama i potrebama slijepih osoba pri konzumiranju knjiga te će zasukati rukave i uz našeg resident edukatora za snimanje i montažu, profesora Matije Rubinića naučiti kako samostalno napraviti audioknjige. No, nećemo samo učiti već ćemo i izraditi pravu pravcatu audioknjigu — Mirovanje Dunje Matić Benčić.

Raspored:

27. 3.2024. Što je sve potrebno jednoj knjizi da bude inkluzivna? A što jednoj knjižnici?, prikaz Knjiga svima projekta i razgovori o inkluzivnoj budućnosti

28. 3.2024. Kako čitaju slijepe osobe? Edukacija o pravilima audio snimanja pod vodstvom Emila Mandarića.

29. 3. Zvučnik praksa: Audio snimanje i montaža

Sve se radionice održavaju u GKRi, s početkom u 17:00, a namijenjene su ekipi mladih godina, a ako ne godina onda duha. :) 

Prijave se primaju putem Google obrasca ovdje

Program se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medije kroz programe javnih potreba u kulturi, a partnerski ga provode Gradska knjižnica Rijeka, Filmaktiv i Hej!.

Knjiga svima 2024_fb event 2.png

Objavljeno  | Autor/ica: 

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Čovjek. digitalno izdanje: 10 naslova za samoobranu od digitalne hiperaktivnosti

/
GKR bira

Kroz proljeće sa 5 sjajnih zelenih naslova

/
GKR bira

13 sretnih naslova o avanturi putovanja

/
GKR bira

16 pobjedničkih naslova Dublin Literary Award na policama Gradske knjižnice Rijeka: knjige za sladokusce