Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
LokacijaRiHub

Prije ravno godinu dana prvi smo put spomenuli tu neobičnu riječ - Brickzine. Bio je sunčan, ali vrlo hladan dan, a mi smo na Trgu Sv. Barbare cupkali s kapama na glavama pokazujući vam na mobitelima i tabletima naše (proto)online izdanje. Živjeli smo i pisali od dana do dana…

Onda je stigao lipanj. Vrućina, znoj, potraga za hladom. A da vam u njemu bude još ljepše iznenadili smo vas s prvim tiskanim izdanjem Brickzinea, punim teksta i lijepih ilustracija. Opet stiže zima, a mi zaokružujemo put - osim što nam je rođendan, u četvrtak 20.12. u rukama nam je i novi tiskani Brickzine!

Ovaj put nećemo cupkati na hladnoći - družimo se u lijepom prostoru RiHuba gdje nas kroz jutro 20.12. već od 9 kreće mala radionica dizajniranja za djecu, a onda točno u 12 (tko se sjeća kauboja još, ha?) čeka drugi broj tiskanog časopisa za djecu jedinstvenog u Hrvatskoj prema tome što u svoj glavni zadatak stavlja stvaranje kulture i umjetnosti u svim oblicima.

Sljedeće dane saznat ćete puno o novom broju, pričama, temama, a 20.12. točno u 12 pridružite nam se na predstavljanju i razgovoru o svemu u jednom ugodnom ćakulastom krugu. Bit će tamo mnogi ključni likovi iz ove priče - urednici, dizajneri, ilustratori (....) koji će otkriti baš sve tajne o nastanku i životu jedne ovakve slatke “cigle”. Nitko se neće dosađivati… (dobro upamtite ovu riječ!).

Brickzine ćete moći nabaviti u Dječjem odjelu Stribor, Ogranku Zamet, Ogranku Trsat, Ogranku Drenova, Ogranku Turnić Gradske knjižnice Rijeka, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Art-kinu, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te školskim knjižnicama osnovnih škola u Rijeci za učenike škola.

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt Dječje kuće koji se kao fini “softver” stvaralačke nadogradnje nadograđuje na beton u kompleksu “Benčić. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a uz partnere na razvoju Dječje kuće Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić.

brickzine_web
Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca