Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
LokacijaBenčić / Dječja kuća

Nakon što ste nam rekli razmišljanje o željama, isprobali pilot aktivnosti, zajedno izradili strategiju… vrijeme je da zajedno pogledamo rezultate, planove, ideje. Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima ne može završiti bolje nego predstavljanjem onoga što ćemo raditi i nacrtom toga kako bi sve skupa trebalo izgledati.

Sudjelovanje je potrebno prijavi na mail prijave.programi@gkri.hr.

Uz predstavljanje rezultata aktivnosti, provedene ankete te načelnog koncepta budućeg odjela za mlade održat će se i mali panel s pravim znalcima teme pa su nam tako gošće Lucija Kero (savjetnica za EU projekte i mlade Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke), Mirela Pašić (stručnjakinja za rad s mladima), Sara Sušanj (radnica s mladima), Jana Ažić (voditeljica Studentskog kulturnog centra u Rijeci) i Katarina Kožul (voditeljica galerije SKC).

Projekt “Gejmanje, vrtlarenje, uključivanje, sviranje...baš to (ne)trebamo?, poligon za istraživanje potreba i dizajniranje knjižničnih usluga za mlade" usmjeren je na osnaživanje čitalačke kulture i publike mladih na riječkom i širem regionalnom području. Kao što je poznato u kompleksu "Benčić" nastaje naša nova knjižnica, a koja bi trebala izaći izvan uobičajenih okvira, među ostalim imati razvijen i specifičniji odjel za mlade.

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca