Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Kroz ovaj susret predstavljat će zbirku poema Poeme o rosi čudnovatog beskraja, kroz medij performansa i likovne instalacije, unutar forme poetskog teatra, a u sklopu cjeloživotnog konceptualnog umjetničkog projekta Organizam žive umjetnosti. 

Kako kaže, autor sebe predstavlja sebe kroz poetsku biografiju, zatim čita određene dijelove poema, a nakon pročitanih dijelova u slijedu predstavljanja i nakon pročitanih dijelova određene poeme, transponira iracionalni poetski prostor pjesama u medij performansa i likovne instalacije, unutar koncepta Intuitivno – energetska anatomija prostora, gdje intuitivno oblikuje, iscjeljuje i savija metafizičke i fizičke prostorne fenomene.

Rezervacije mjesta se primaju online ovdje.

Knjiga je sastavljena od devet poema. Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Čabru 2022. godine. Knjiga ima 92 stranice. Nakladnik je Ogranak Matice hrvatske u Čabru.

O autoru: 

Rođen u Rijeci 16. lipnja 1976. godine. Opću gimnaziju završio 1994. godine u Čabru. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci, odsjek za likovnu kulturu, diplomirao 1999. godine i stekao zvanje profesora likovne kulture. Aktivno se bavi pisanjem i likovno umjetničkom praksom. Neko vrijeme pisao za Informator za dubinsko istraživanje zabave „Sonda.“ Napisao pogovor drame „Anticipirani diplomski ispit iz glume“, autor Branko Mrkušić. Napisao nekoliko osvrta na umjetničke radove umjetnika, primjerice za monografiju „šareni mrak“ ( „Možda je mrak parodija svjetla“) Davora Dundare, za Darka Brajkovića, za Davida Belasa, Damira Čargonju. U invalidskoj sam mirovini i živim u Čabru. Pisanje i likovno stvaranje njegov je poriv, strast, igra i život.

Haikui su mu tiskani u više zbornika haiku poezije. Zastupljen je u Antologiji hrvatskoga haiku – pjesništva Nepokošeno nebo 2008 – 2018. autorice Đurđe Vukelić Rožić. 2022. godine neki njegovi književni radovi objavljeni su u časopisu za književnost, Književna Rijeka

Objavio je tri zbirke pjesama, Sječiva tišine (Ogranak MH u Čabru, 2012.), Ulovljene zvijeri (Ogranak MH u Čabru, 2017.), Poeme o rosi čudnovatog beskraja (Ogranak MH u Čabru, 2022.).

Zbirka Sječiva tišine nagrađena je „Gorančicom 2012.“ Goranskog Novog lista za najbolju zbirku pjesama.

Objavio je i dva romana, Razbijene linije (Ogranak MH u Čabru, 2018.), roman je nagrađen „Gorančicom 2018.“ Goranskog novog lista za najbolje djelo s područja beletristike (nagradu sam podijelio s još jednom autoricom) i roman, Logor Eja (Ogranak MH u Čabru, 2020.).

Objavio je poetsko – filozofsko djelo, traktat, Pojmovno artikuliranje jedne (ne) mogućnosti spoznaje (Ogranak MH u Čabru, 2023.)  

Član je Ogranka Matice hrvatske u Čabru, HDLU – a Istre i HDLU – a Zagreb, Društva hrvatskih književnika Ogranak Rijeka, udruge Dadanti. Suosnivač i član umjetničke grupe A4 Format.

POETSKI TEATAR 11..jpg
 

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Hitovi iza ugla: Nije ih lako uloviti na policama, ali lijepo je znati koji su...

/
GKR bira

Knjige na valovima: 10 naslova o brodovima, moru, plovidbi...

/
GKR bira

Knjige koje trešte: naslovi o The Rolling Stonesima, jednom od najvažnijh bendova svih vremena

/
GKR bira

20 preporuka za mlade godinama i osjećajem