Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X

Ako si stariji/a od 14 godina i zanima te rad na 3D modeliranju i printanju, pridruži se našim besplatnim radionicama! Tijekom četiri susreta savladat ćeš osnove modeliranja i upoznati besplatne platforme za rad. Po završetku ciklusa moći ćeš samostalno pripremiti model za ispis, pokrenuti 3D printer i nadzirati tijek ispisa.

Radionice će se održavati subotom od 10 do 12:30h u Američkom kutku Rijeka/Rasadniku Gradske knjižnice Rijeka, a prvi susret zakazujemo za subotu 17. veljače 2024, a nakon toga 24.02., 2.3. i 9.3.2024. 

Evo kako smo to zamislili:

Prva radionica predviđena je za upoznavanje s besplatnim CAD-om (Tinkercad). Polaznici trebaju imati @gmail račun kako bi se mogli što lakše registrirati i pristupiti platformi na kojoj će raditi tijekom radionice. Platforma je besplatna, ne zahtjeva dodatna spremanja uradaka i moguće je pristupiti joj putem računala/tableta/smartphonea. Polaznici će na početničkoj razini naučiti modelirati uporabni predmet s ciljem smanjivanja otpada i funkcionalnog osmišljavanja prostora oko sebe.

Tijekom druge radionice polaznici će upoznati uređaje koji se nalaze u Američkom kutku i njihovim specifičnostima. Prethodno izrađene sekcije bit će djelomično isprintane i nastavit će se printati.

Različiti proizvođači printera imaju razvijene svoje upravljačke programe, iako se u tim programima mogu pripremati printevi za druge marke printera. Polaznici će se upoznati sa svrhom i osnovnim mogućnostima upravljačkih programa koji nude dodatne mogućnosti djelomičnog modeliranja i jednostavnijih izmjena izgleda modela.

Četvrti i zadnji dio radionice namijenjen je upoznavanju s platformama koje nude pristup i preuzimanje besplatnih modela.

Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno predznanje, samo nam je bitno da si član Knjižnice :)

Prijavi se odmah ovdje jer broj mjesta je ograničen. 

IMG_0180.jpg

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Hitovi iza ugla: Nije ih lako uloviti na policama, ali lijepo je znati koji su...

/
GKR bira

Knjige na valovima: 10 naslova o brodovima, moru, plovidbi...

/
GKR bira

Knjige koje trešte: naslovi o The Rolling Stonesima, jednom od najvažnijh bendova svih vremena

/
GKR bira

20 preporuka za mlade godinama i osjećajem