Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
Vrijeme sati
LokacijaBenčić (Viktora Cara Emina 1)

Vrijeme: 1.7. u 19,00
Mjesto: Gradska knjižnica Rijeka u “Benčiću”
Dob: za mlade i odrasle 
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Feručo Lazarić
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

“Volim reći da je putovanje lijepo makar i na slijepo. Putovati slijep znači voziti se, ploviti, letjeti i ne vidjeti krajolik pored nas.” Tim riječima Feručo Lazarić, slijepi planinar, opisuje čaroliju putovanja planinskim vrhovima. Za ovu priliku, istarski avanturist domaćoj publici otkriva svoju novu, južnoameričku avanturu tijekom koje je otkrio kako je to penjati se preko planine duginih boja, iznova shvaćajući što mu je planinarenje sve donijelo u život.

O sebi Feručo otkriva sljedeće: “Zovem se Feručo Lazarić, stanujem u Svetvinčentu, malom gradiću u srcu Istre. Slijepa sam osoba, ali nisam rođen slijep već sam vid izgubio prije 25 godina. U momentu kada sam oslijepio bio je šok za mene, više nisam mogao voziti auto, nisam se usudio niti izaći iz kuće. Mrzio sam svoju sljepoću iz dna duše. Malo poslije odlučio sam promijeniti nešto u svom životu. Oko očiju nisam mogao učiniti ništa, ali odlučio sam promijeniti sebe, a promijenimo li sebe možemo promijeniti cijeli svijet. Prigrlio sam svoju sljepoću, postali smo prijatelji i zajedno ušli u život koga zaista sada živimo punim plućima. Volim svoj veliki nedostatak pretvarati u prednost; ne plaćam ulaznice u muzeje, nacionalne parkove, vozne karte za vlak, trajekt, dobivam donacije itd. Volim i reći da sam sa svojom sljepoćom više dobio nego izgubio jer kao slijep sam počeo planinariti, napisao sam dvije knjige, sada pišem i treću, puno putujem, upoznajem pozitivne, zanimljive ljude koje da vidim sigurno ne bih upoznao i to je bogatstvo.”

Događanje je dio manifestacije Ljetna priča iz Benčića čiji detaljan program možete provjeriti ovdje. 

GKR_ljetna_prica_2024_gkr_LJBB_web_1600x600px_70fa8d42f1.jpg
Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca