Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
Vrijeme sati
LokacijaBenčić (Viktora Cara Emina 1)

Ali što su naši stari jeli prije nego su krumpir i kukuruz doplovili preko oceana iz Amerike? Na ovoj radionici vraćamo se korijenima i otkrivamo autohtone biljke i žitarice koje su oblikovale živote naših predaka.

Vrijeme: 22. 3. od 11 sati 

Mjesto: dvorište “Benčić”

Izvodi: VRRR, Daniela Torjan

Dob: za mlade i odrasle 

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Kuhat ćemo kavu na starinski način, upoznati se s lupinom, sikiricom, ječmom, kupusnjačama i bogatstvom samoniklog bilja, ripremiti jednostavno, ali bogato jelo prema receptima prastarih stanovnika ovih krajeva.

A kako bismo ove vrijedne sorte sačuvali za buduće generacije, pripremit ćemo paketiće sjemenja za knjižnicu sjemenja – neka baština raste dalje!

Ako voliš hranu, tradiciju ili te samo zanima kako se preživljavalo dok smo čekali Kolumbovu dostavu – pridruži nam se!

Broj mjesta je ograničen – a krumpira ionako neće biti, zato požuri! Baština na tanjuru – jer tradicija ima okus!

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
Recenzije

"O pisanju" Stephena Kinga: suočiti se s vlastitim nesavršenostima

/
Razgovori

Enver Krivac: Važno je da nisi sam, čak i ako si veliki individualac

/
Recenzije

"Sjećanje na prošlost Zemlje" Liu Cixina: nepredvidljivi razvoj koji nas drži do kraja trilogije

/
Teme

Izgubljeni u promjeni: u "vrlom novom svijetu" tehnologije sasvim sigurno postoje i gubitnici