Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
Vrijeme sati
LokacijaBenčić (Viktora Cara Emina 1)

Vrijeme: 27. 6. u 18,00 
Mjesto: Gradska knjižnica Rijeka u “Benčiću”
Dob: za mlade i odrasle
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvodi: Vlatka Janjić
Prijave: prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

Znamo kako je nezgodno čitati sve te ljetne naslove bez dobrog bookmarkera. E ovaj će biti stvarno poseban - dođi i izradi unikatni bookmarker za svoje omiljeno ljetno štivo!

Kroz ovu radionicu naučit ćemo raditi sa epoxy smolom te kroz par koraka izraditi svoj unikatni bookmark sa sušenim cvijećem, šljokicama te zlatnim listićima. Polaznici dobivaju kalupe, kristalnu smolu, rukavice, pipete, sušeno cvijeće, šljokice, zlatne listiće -  sve što je potrebno da počnemo stvarati čaroliju! Smola i mašta, to je kombinacija za koju još niste čuli.

mag.art Vlatka Janjić je konzervatorica-restauratorica umjetnina. Radi kao konzervatorica-restauratorica i voditeljica projekta u privatnoj tvrtki koja se fokusira na kulturnu baštinu u Primorsko-goranskoj županiji.

Još od djetinjstva gaji duboku strast prema umjetnosti i povijesti. Mogućnost doprinosa očuvanju kulturne baštine i oblikovanja povijesti za buduće generacije oduvijek je bio njen san. Pored karijere u restauraciji, uvijek je njegovala svoju kreativnu stranu i sudjelovala u raznim umjetničkim projektima, uključujući slikanje. Upravo sada je konačno ostvarila svoj san o osnivanju svog Kreativnog studija gdje može kombinirati umjetnost i zabavu.

U njenom Kreativnom studiju održava razne radionice. Cilj je pokazati sudionicima beskrajne mogućnosti korištenja cvijeća izvan tradicionalnih izložbi. Zajedno sa sudionicima stvara jedinstveni nakit, koristeći kristalnu smolu, personalizirane pribore za kosu poput ukosnica, keramiku s otiscima cvijeća, uramljene cvjetne kompozicije, tkanine obojene pomoću cvijeća, gumice za kosu i torbe s cvjetnim otiskom koje ostavljaju trajan dojam. 

Vlatka Janjić je i ponosna vlasnica "Petit ukosnica ", razvijajućeg brenda koji se fokusira na ručno izrađene, jedinstvene ukosnice. Ove ukosnice smatraju se malim umjetničkim djelima koja uljepšavaju vašu kosu, a možete biti sigurni da ste jedina osoba koja ih posjeduje. Svaka ukosnica predstavlja radost i ljepotu koja obogaćuje naše živote, a najljepše stvari se ne mogu zaustaviti, ali se mogu sačuvati u sjećanju. Izrađene su s ljubavlju i namjerom da donesu ljepotu i sreću nositelju.

Događanje je dio manifestacije Ljetna priča iz Benčića čiji detaljan program možete provjeriti ovdje. 

GKR_ljetna_prica_2024_gkr_LJBB_web_1600x600px_70fa8d42f1.jpg
Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca