Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više
Vrijeme sati
LokacijaBenčić (Viktora Cara Emina 1)

Mjesto: Gradska knjižnica Rijeka u “Benčiću”
Dob: za sve generacije
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka 
Izvode: Mladen Blažević, Andrija Škare, Zoran Žmirić i Marko Hadjur
Prijave: prijave na događanje se primaju putem online obrasca ovdje.

Poznati pisac i pjesnik svojom se novom zbirkom priča Atlas za slijepe putnike približava novoj publici, širi vlastiti tematski krug, ali istovremeno ostaje vjeran vlastitoj poetici koju je potvrdio nizom zapaženih naslova. Tematski se sve priče mogu podvesti pod zajednički okvir identiteta pojedinca koji se teško uklapa u šire identitetske zajednice. Zbirka priča Atlas za slijepe putnike vodi nas na svako od ovih putovanja. Sastavljena je od štorija različite duljine, žanra i pristupa. Izmišljeni putopisi ustvari su humoreske, kraće priče laviraju između mrtvački ozbiljnog i raspušteno duhovitog, a prozne crtice nerijetko u samo par rečenica otkrivaju svu okrutnost svijeta. Ili pak njegovu čudesnu ljepotu.

Mladen Blažević je rođen 1969. godine u Rijeci. Radio je kao novinar, sudjelovao u pokretanju i uređivao nekoliko informativnih i književnih časopisa. 2008. u SKD Prosvjeti objavio je prvi roman Tragovi goveda, a 2015. i drugi roman Ilirik. Napisao je scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma Je letrika ubila štrige. U izdanju društva Poiesis iz Ljubljane 2017. objavljena mu je dvojezična slovensko-hrvatska zbirka pjesama Posljednji tasmanijski tigar. Dobitnik je nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2018. godinu, temeljem koje mu je objavljena zbirka pjesama Mogućnost povremenih oborina, Jesenski i Turk, 2019. godine. U izdanju VBZ-a 2021. objavljena mu je treća zbirka pjesama Krugovi u žitu, te treći roman Dnevnik nepušača u izdanju Naklade Val. Priče i pjesme su mu prevođene na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik.

Živi u selu Ćuki, kraj Vižinade u Istri.

Biblioteka Bura Mozaik knjige predstavlja najbolje domaće autore: u njoj okupljaju već etablirane i svima poznate hrvatske pisce, ali i nove glasove domaće književnosti. Pod uredničkom palicom Andrije Škare u biblioteci Bura objavljuju se knjige koje nisu samo vrhunska književnosti, već donose nešto novo i inovativno, pokazuju zašto hrvatska književnost itekako ide u korak sa svijetom!

Događanje je dio manifestacije Ljetna priča iz Benčića čiji detaljan program možete provjeriti ovdje. 

GKR_ljetna_prica_2024_gkr_LJBB_web_1600x600px_70fa8d42f1.jpg
Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca

/
GKR bira

Malo drugačija povijest: 10 naslova po našem izboru