Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Osim toga, ovaj će novitet posebno koristiti svima onima koji pišu eseje, seminare, završne i diplomske radove ili imaju bilo kakve slične zadaće te su u potrazi za literaturom. Od sada u našem Američkom kutku i Odjelu za mlade Gradske knjižnice Rijeka nudimo pristup sjajnim i širokim bazama podataka. Predstavljamo eLibraryUSA!

Sve što trebaš je biti član Knjižnice i na pultu Rasadnika zatražiti novi novcati Apple iPad koji možeš koristiti u knjižnici i istraživati.  

eLibraryUSA zapravo je digitalna knjižnica s pristupom bazama podataka koje uključuju brojna znanstvena istraživanja, časopise raznolike tematike, znanstvene članke, e-knjige, multimedijske sadržaje i još mnogo, mnogo toga.

Neke od baza podataka koje ćeš kod nas pronaći su:

ProQuest. Ovo je jedna od najopsežnijih svjetskih zbirki disertacija i radova koja sadrži više od milijun različitih izvora. Služi kao digitalna arhiva Kongresnoj knjižnici pa ćeš ovdje sigurno naći sve što ti treba, neovisno o tome koja je tema tvoga rada, istraživanja ili jednostavno - zanimacije. 

JSTOR. Poznat i kao Journal Storage, JSTOR je multidisciplinarna baza koja obuhvaća različite zbirke arhivskih, ali i tekućih brojeva znanstvenih časopisa. Neke od dostupnih zbirki koje možeš istraživati i čitati su: Art & Sciences, Business, Public Health Journals, Lives of Literature i brojne druge.

EBSCOhost. Uz pomoć ove platforme moći ćeš pristupiti bibliografskim bazama podataka, kao i bazama podataka s cjelovitim tekstom gdje ćeš pronaći mnoštvo radova iz područja prirodnih, tehničkih, društveno-humanističkih, biotehničkih znanosti te iz područja biomedicine i zdravstva.

I kao šećer na kraju, tu je PressReader. Ova baza sadrži više od 7 000 novina i časopisa iz cijeloga svijeta. Ovdje možeš čitati ozbiljne novine poput The Washington Posta, The Guardiana, Forbesa ili Foreign Affairsa, a možeš se odlučiti i za nešto lakše teme i pročitati Rolling Stone, Vanity Fair, Vogue ili Cosmopolitan.

U svakom slučaju, mogućnosti su neograničene. Posjeti nas i istražuj bez granica! :)

 

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Vodič za mlade: 5 sjajnih naslova o mentalnom i emocionalnom zdravlju

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca