Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Iako nije uvijek i najvažniji indikator uspješnosti, broj članova knjižnice pokazuje trendove, ritmove, interese naše zajednice... A oni kažu kako vas knjižnica i knjige zanimaju više nego prije. :)  

Koliko je nova zgrada Gradske knjižnice Rijeka vjetar u leđa radu najbolje svjedoči broj upisanih samo u ovoj godini te programske aktivnosti. 

Tako se od 1. siječnja 2024. do kraja travnja 2024. u knjižnicu upisalo 8 254 korisnika. U odnos u na 2019. godinu, koju smatramo "zlatnim" standardom s obzirom na razne rekorde u to predpandemijsko i Rijeka 2020 EPK vrijeme, riječ je o porastu od 1 595  članova jer tada je u istom razdoblju ostvareno 6 569 upisa. 

Navedeno, naravno, ne predstavlja cijelo članstvo Gradske knjižnice Rijeka jer su članovi i korisnici sada i svi oni kojima ono nije isteklo u ranijem razdoblju te je riječ o nekih 2 1 000 korisnika.

Brojači ulazaka u središnju knjižnicu kažu kako je ih je zabilježeno preko 80 000!  

Programska aktivnost je izrazito dinamična pa je Gradska knjižnica Rijeka u novoj zgradi i Dječjoj kući u pet mjeseci 2024. godine ostvarila preko 400 raznovrsnih programskih realizacija. Što vas čeka uvijek možete pratiti u našem kalendaru ovdje. 

Vjerujemo kako će se pozitivan ritam nastaviti, pred nam su Ljetna priča iz Benčića i Tobogan, a cijena članarine je izrazito povoljnih 7 eura. Povoljnijeg i jednostavnijeg načina dolaska do knjiga, a i našeg lijepog art-kvarta, nema. :) 

IMG_0293.jpg

 

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca

/
GKR bira

Malo drugačija povijest: 10 naslova po našem izboru