Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom

Stranica na kojoj čitate ovaj tekst nova je mrežna stranica Gradske knjižnice Rijeka. Gledano kronološki i razvojno, ovo je treći oblik stranice - prva je nastala 2005. godine, druga 2013. godine, a ova 2023., točno 10 godina nakon, ostat će upamćena kao ona u kojoj je napravljen i ovaj iskorak. 

Njen je najveći zadatak bio grafički, informacijski i konceptualno predstaviti ono što će biti nova Gradska knjižnica Rijeka. Uz promjenu vizualnog identiteta knjižnice kao i cjelokupnog središnjeg prostora, izazov je bio značajan, ali sladak. 

Stranica prati nove standarde u oblikovanje u stranica, s velikim naglaskom na mobilne prikaze te u našem slučaju vrlo specifičan pristup intenzivne produkcije sadržaja. U tom smislu razvoj nastavlja kao portal o knjizi Magazin. Novost je pak Rasadnik koji je izrastao iz jednog našeg ranijeg projekta, ali smo shvatili kako je veliki potencijal upravo kao osnova novonastalog odjela za mlade. Odjel i portal nose jednako ime i to nije slučajno. On mora biti mjesto novosti, svježine, progresivnosti, kakvu nosi mladost. 

Očito, stranica je vrlo vizualna što će morati pratiti i visoke standarde dizajnersko-vizualne egzistencije. Za oblikovanje sadržaja je vrlo fleksibilna tako da nemojte se iznenaditi čestim promjenama, a sve u interesu boljeg storytellinga. 

Stranicu radimo kao sadržajnu instancu naše knjižnice, prije svega Gradske knjižnice Rijeka u "Benčiću" iskazane kroz novoobnovljeni T-objekt i Dječju kuću koja već dvije godine dobro radi. Koliko uspješno i stvaranja dobrih vibracija bude tamo toliko će ih se prelijevati i u digitalni svijet.  

Cilj nas je kroz nju dobro informirati o životu i aktivnostima knjižnice, voditi kroz obilje građe na policama te stvarati i nove originalne sadržaje. Nadamo se kako ćemo uspjeti na tom putu, a sve ne bi li vas inspirirali, informirali, potaknuli i ponekad nasmijali. 

U slučaju bilo kakvih nejasnoća slobodno se obratite na mail marketing@gkri.hr.

Uživajte u istraživanju.

Objavljeno