Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

HAWaton je natjecanje koje promiče informacijsku pismenost i digitalne vještine mladih s posebnim naglaskom na očuvanje hrvatske digitalne baštine. 

Rezultat je izrada i objava digitalne tematske zbirke na portalu Hrvatskog arhiva weba (HAW) Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. 

Ciljevi su: promicanje digitalnih vještina, razvoj kritičkog promišljanja, popularizacija digitalnih knjižničnih usluga i promicanje koncepata rada mnoštva. 

U ovom zanimljivom događanju sudjeluje po jedna skupina učenika iz Ekonomske škole Mije Mirkovića i Škole za trgovinu i modni dizajn uz vodstvo stručnih suradnica knjižničarki i profesorica informatike, tim iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, te iz Gradske knjižnice Rijeka djelatnici Odjela za mlade, Službe programa, Službe za odnose s javnošću i Županijske matične razvojne službe. 

Natjecanje se provodi u okviru jednog školskog sata unutar kojega sudionici prikupljaju mrežni sadržaj na određenu temu. Naši su se sudionici odlučili za dvije lokalne teme: Karolina Riječka i Ri Rock. S nestrpljenjem očekujemo rezultate koji će, osim na portalu HAWa biti objavljeni i na web stranicama Gradske knjižnice Rijeka kao i uključenih škola.

Poveznice na obrasce za natjecanje:

  1. Karolina Riječka
  2. Ri Rock

hawaton.jpg

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca

/
GKR bira

Malo drugačija povijest: 10 naslova po našem izboru