Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s Viberom
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Gradska knjižnica Rijeka i Dječja kuća nalaze se na terenu bivšeg tvorničkog kompeksa “Benčić” koji je u percepciji mnogih prepoznat kao parkiralište s obzirom da su njegovi prostori nekada i obavljali tu funkciju sve do početka prave revitalizacije kroz pretvaranje u kvart kulture obnovom preživjelih objekata. 

Uređenje bloka oblikovanje je prvenstveno kao pješačko-zelena zona s pedesetak parkirnih mjesta na zapadnoj strani stoga je potrebno na umu imati sve mogućnosti parkiranja na širem području tog dijela Rijeke.

Ono što nastojimo pokazati je kako sigurno nije savršeno (posebno ne s prijevozom djece i sa svim izazovima koje ono nosi, posebno za vrijeme kiše), ali kako i postoje opcije u ovom dijelu gradu koje nam ponekad nisu intuitivne s obzirom na naviku orijentiranja i gledanja udaljenosti prema Korzu.

438101178_864757709030991_7162661574535051095_n.jpg

Uz navedeno moramo napomenuti kako Gradska knjižnica Rijeka i Dječja kuća odnosno ustanove u kulturi koje ju oblikuju (Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti) nisu vlasnici i ne upravljaju niti jednim od navedenih parkirnih blokova pa ne oblikuju izravno ni pravila ni model njihovog korištenja.

U svakom slučaju, istražite najbolju opciju za sebe. 

2A Zona Rikard Benčić

(Rijeka Plus)

Parkiranje neposredno uz Gradsku knjižnicu Rijeka i Dječju kuću koje je naravno najpraktičnije. Ipak, broj mjesta nije velik te je svakako preporuka da ga koriste prvenstveno posjetitelji sadržaja u bloku “Benčić”.  Kada na njemu nema mjesta ne znači da nema mjesta i na nekim drugim parkiralištima koja su bliska našoj zoni.  

Vrijeme naplate

Radnim danom: 07:00 – 21:00

Subotom: 07:00 – 14:00

Cijena parkiranja

0,80 EUR/sat

m-Parking SMS na 708616

Garaža u Ciottinoj ulici 

(Rijeka Plus)

Nije intuitivna misao kada se pomisli na Gradsku knjižnicu Rijeka i Dječju kuću jer parkiranje u njoj vezujemo uz odlazak u pravcu Korza, ali riječ je o varijanti koja postoji i od koje je bliže doći do Dječje kuće nego do drugog dijela Korza. U Ciottinoj ulici nalazi se vrlo garaža, pješačenje od koje do Gradske knjižnice Rijeka traje 7 minuta. 

Vrijeme naplate

Radnim danom, subotom, nedjeljom i blagdanom: 00:00 – 24:00

Cijena parkiranja

Radnim danom i subotom od 7 do 18 sati 1,00 EUR/sat kn/sat

Radnim danom i subotom od 18 do 7 sati, nedjeljom i blagdanom 0,50 EUR/sat kn/sat

Zagrad

(Best in Parking) 

Samo trunku udaljenija od parkirališta u Ciottinoj uz šetnju od 12 minuta nalazi se jedan od većih gradskih kompleksa za parkiranje. Uz njega je i parking Korzo kojim također upravlja Best in Parking.

Zagrad B 

(Rijeka Plus)

Vrijedi ista napomena kao iz uz glavni Zagrad samo što je upravljitelj parkinga drugi Rijeka Plus, a ne Best in Parking. 

Vrijeme naplate

Radnim danom, subotom, nedjeljom i blagdanom: 00:00 – 24:00

Cijena parkiranja

Radnim danom i subotom od 7 do 18 sati: 0,80 EUR/sat kn/sat

cjelodnevna karta za garažu 7,00 EUR kn/sat

U vremenu od 18 do 7 sati, nedjeljom i blagdanom: 0,40 EUR/sat kn/sat

Potok

(Rijeka Plus) 

Zona ulice Potok sigurno je zgusnuto parkirana, ali je i jako blizu Gradskoj knjižnici Rijeka i Dječjoj kući. Ulovi li se tu mjesto, odlično. Ponekad treba zaći više u dubinu ulice ne bi li se pronašlo i odgovarajuće mjesto. 

Vrijeme naplate

Radnim danom: 7:00 – 21:00

Tržnica zamet – radnim danom: 15:00 – 22:00

Podkoludrice – radnim danom: 7:00 – 22:00

Subotom: 7:00 – 14:00

Cijena parkiranja: 0,60 EUR/sat

Podpinjol – KBC

(Rijeka Plus) 

Parking koji se doživljava “od KBC-a” i dalekim, ali koji je vikendom dosta dostupan. Nalazi se na samo desetak minuta hoda od Gradske knjižnice Rijeka i Dječje kuće iako ima malo uzbrdice/nizbrdice, ovisno o pravcu kretanja.

Vrijeme naplate:

Radnim danom: 7:00 – 21:00

Subotom: 7:00 – 16:00

Cijena parkiranja

1,06 EUR/sat kn/sat

PARKIRANJE SE NE NAPLAĆUJE:

za prvih 30 minuta ukoliko se u tom istom vremenskom periodu vozilom napusti parkiralište,

za vrijeme provedeno na parkiralištu od 16.00 do 17.00 sati,

nedjeljom i praznikom;

Parkiralište Krešimirova

(Rijeka Plus)

Nije najintuitivnija misao kada se pomisli na dolazak do Gradske knjižnice Rijeka i Dječje kuće jer je na jednoj od glavnih gradskih prometnica, ali posebno poslijepodne zna biti mjesta. I stvarno je jako blizu. 

Vrijeme naplate

Radnim danom: 07:00 – 21:00

Subotom: 07:00 – 14:00

Cijena parkiranja

0,80 EUR/sat

Cambierieva

(Best in Parking)

Na pet minuta hoda u ravnini Gradske knjižnice Rijeka i Dječje kuće. Ovdje se planirao graditi hotel, ali dok njega nema to je parking. 

U budućnosti, u sklopu izgradnje autobusnog kolodvora, nastat će i garaža Žabica u vlasništvu Best in Parkinga od koje su očekivanja prilično visoka, a prema našim predviđanjima šetnja od nje do bloka “Benčić” je jednaka šetnji do Jelačićevog trga, ako ne i brža. 🙂  

Naravno, s obzirom da se Gradska knjižnica Rijeka i Dječja kuća nalaze na križištu glavnih gradskih prometnica i javnog prijevoza svakako preporučujemo takve načine dolaska, posebno u svrhu rasterećivanja gradskog centra od automobila.

Objavljeno

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

10 naslova o depresiji i kako se s njom boriti

/
GKR bira

Glazba na stranicama romana: Priče iz Los Angelesa, Daisy Jones i šestorka, Vrijeme je opak igrač…

/
GKR bira

Kada se knjige osjećaju nepoželjno: 10 naslova o borbi cenzora i pisaca

/
GKR bira

Malo drugačija povijest: 10 naslova po našem izboru